نمای کوچک، زندان بزرگ
حکم اعدام محمد قبادلو در دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید شد.
درخواست فرجامخواهی محمد قبادلو از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران - در خصوص پروندهی کشته شدن یکی از پرسنل ناجا به نام فرید کرمپور - توسط شعبه یکم دیوان عالی رد و حکم قصاص صادر شده، توسط دادگاه یک کیفری استان تهران عینا تائید شده است.
وکیل مدافع محمد قبادلو خبر داد، حکم اعدام پروندهی دیگر این زندانی سیاسی که توسط دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود، کماکان در حال رسیدگی است.
محمد قبادلو، سیویکم شهریورماه سال ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی بازداشت و در نوزدهم آذرماه همان سال، توسط شعبه یکم دادگاه کیفری تهران، به اتهام «ارتکاب قتل استوار دوم فراجا فرید کرم پور» به اعدام محکوم شد.
وی در تاریخ بیستوپنجم آبانماه همان سال، نیز در پروندهی دیگری توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهامات «افساد فیالارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد» و «تخریب و اقدام علیه امنیت ملی کشور که منجر به اخلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور شده و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی» به اعدام محکوم شده بود.
حکم سه بار اعدام جواد روحی در دیوان عالی جمهوری اسلامی شکسته و پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه همعرض ارجاع داده شد.
جواد روحی، جوان سیوپنج ساله اهل آمل، در جریان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی در نوشهر بازداشت و در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری به اتهامات «ارتداد از طریق هتک حرمت قرآن از طریق آتش زدن قرآن و توهین به مقدسات»، «افساد فیالارض» و «محاربه» به سه بار اعدام محکوم شد.
معصومه (مهسا) احمدی، نامزد جاویدنام حامد سلحشور از جانباختگان خیزش ملی ایران، از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.
معصومه (مهسا) احمدی، بیستوچهارم فروردینماه، در مسیر رفتن به مراسم زادروز جاویدنام رضا شریعتی، از دیگر جانباختگان خیزش ملی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
جاویدنام حامد سلحشور، ۲۳ساله، آذرماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران، در جاده "دهدز" استان خوزستان، توسط نیروهای امنیتی ربوده شد. جمهوری اسلامی او را بقتل رساند.
رضانوروزی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، شنبه، ششم خرداد، از زندان تهران بزرگ آزاد شد.
رضا نوروزی، اردیبهشتماه سال ۲۵۸۰، به همراه همسر و دو فرزندش در میدان ۲۴ اسفند (انقلاب) تهران به نشانهی اعتراض اتومبیل نیسان خود را به آتش کشید. وی بدلیل سر دادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و حمایت از شاهزاده رضا پهلوی بازداشت و به پنج سال حبس محکوم شده بود.
وی پیشتر در مردادماه سال ۲۵۸۱، نیز در پرونده دیگری توسط دادگاه مجتمع غذایی کچویی به اتهام «اخلال در نظم زندان» به پرداخت هجده میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم گردید.
میثم خدارحمی، از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، شنبه، ششم خردادماه، جهت تحمل دوران محکومیت ده ساله خود راهی زندان اوین شده است.
میثم خدارحمی، یازدهم مهرماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت و پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی و اتمام مراحل تنظیم کیفرخواست در بهمنماه همان سال، با قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی از زندان تهران بزرگ آزاد شد.
میثم خدارحمی، در نهایت توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «تشکیل گروه جهت براندازی نظام»، «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به شانزده سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از مدتی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ده سال حبس برای او اجرایی شد.
پیمان سالاری، جوان ۳۳ساله، اهل روستای جایین، شهرستان حاجیآباد از توابع استان هرمزگان، دوشنبه، یکم خردادماه، توسط نیروهای اداره اطلاعات همراه با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «نیروهای حکومتی آقای سالاری را به اتهام هر آنچه "توهین به مقدسات" عنوان شده، در منزلش بازداشت کردهاند.»
تا کنون از محل نگهداری و سرنوشت پیمان سالاری، اطلاعی در دسترس نیست و پیگیریهای خانوادهاش بیجواب مانده است.
محسن سپهری، از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، توسط شعبه بیستوششم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.
به نقل از یک منبع آگاه: « آقای سپهری در تمام مراحل بازپرسی و صدور حکم از حق داشتن وکیل محروم بوده است.»
محسن سپهری، در جریان خیزش ملی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت و پس از مدتی با پایان مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
بر اساس ابلاغیهای که توسط بازپرس شعبه سوم دادسرای اوین صادر شده، قرار بازداشت سمانه نوروز مرادی، کنشگر پادشاهیخواه، محبوس در زندان اوین یک ماه دیگر تمدید شده است.
به نقل از یک منبع آگاه: «اتهامات طرح شده علیه سمانه نوروز مرادی، "تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی" عنوان شده است.»
سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی سابق، دوشنبه، چهارم اردیبهشتماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش واقع در غرب تهران بازداشت شد. وی در تاریخ شانزدهم اردیبهشتماه، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
محمدحسین سپهری، آموزگار و زندانی سیاسی، دوشنبه، هشتم خردادماه، از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
محمدحسین سپهری، به دلیل امضای بیانیه ۱۴ (استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم گردید. این حکم در فروردینماه ۲۵۷۹، توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی، عینا تائید و به اجرا درآمد.
شعیب میربلوچزهی ریگی، جوان ۲۰ساله، از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، که توسط جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده است، توسط ماموران زندان زاهدان، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
به نقل از یک منبع آگاه: «ماموران زندان شعیب را از داخل بند ۹ به بیرون برده و به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادهاند که از ناحیه سر دچار شکستگی و خونریزی شده و با وجود وخامت حالش مسئولان زندان زاهدان رسیدگی پزشکی نسبت به درمان وضعیت او انجام ندادهاند.»
شعیب میربلوچزهی ریگی، سیزدهم مهرماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در زاهدان بازداشت و پس از مدتی توسط شعبه دوم دادگاه کیفری مجتمع قضایی "شهید نوری" زاهدان به اتهام «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد.
محبوبه رضایی، کنشگر پادشاهیخواه، از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه به زندان اوین منتقل شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «خانم رضایی ابتدا به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و طی روزهای اخیرا به بند زنان این زندان منتقل شده است.»
محبوبهرضایی، یکم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به دلایل نامعلومی در منزل پدریاش بازداشت و به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه استان بوشهر منتقل شده بود. تا کنون از اتهامات طرح شده علیه وی اطلاعی در دست نیست.
این کنشگر پادشاهیخواه، پیشتر نیز در تاریخ ۲۶ اردیبهشتماه ۲۵۷۶، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «عضویت در یکی از گروههای معاند نظام»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به سیزده سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم صادر شده بر علیه وی توسط شعبه هفده دادگاه تجدیدنظر استان فارس، به دو سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش یافت. وی سیاُم دیماه ۲۵۷۹، برای تحمل حبس بازداشت و در نهایت دیماه ۲۵۸۱، با پایان یافتن دوره محکومیتاش از زندان عادلآباد شیراز آزاد شد.
حمیده زارعی، چهارشنبه، دهم خردادماه، به زندان کچویی کرج منتقل شد. وی دوشنبه، هشتم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت شده بود.
به نقل از یک منبع آگاه: «روز چهارشنبه دهم خردادماه خانواده زراعی برای پیگیری آخرین وضعیت او و دلایل بازداشت وی، به ستاد خبری اطلاعات سپاه کرج مراجعه کردند. در نهایت شب چهارشنبه دهم خردادماه در پی تماس فردی ناشناس، خانوادهی این شهروند مطلع شدند که حمیده زراعی به زندان کچویی کرج منتقل شده است.»
حمیده زارعی، سیزدهم اردیبهشتماه، در طی ابلاغیهای جهت دفاع در پروندهای به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی» به شعبه بیستودو بازپرسی دادسرای انقلاب کرج احضار شده بود.
وی پیشتر نیز پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی از جانباختگان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت هجدهم بهمنماه ۲۵۸۱، از زندان کچویی کرج آزاد شده بود.
ناهید شیرپیشه، مادر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی محبوس در زندان زنجان از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانوادهاش محروم است.
به نقل از یک منبع آگاه: «خانم شیرپیشه از تیرماه سال گذشته، تا کنون ممنوع التماس بوده و طی هفتههای اخیر نیز از امکان ملاقات با خانواده خود محروم شده است. بیخبری از وضعیت وی، به نگرانیهای خانواده و نزدیکان این زندانی در خصوص وضعیت ناهید دامن زده است.»
ناهید شیرپیشه، بیستُم تیرماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد. وی در شهریورماه ۲۵۸۱، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب کرج به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.
ناهید شیرپیشه، نهم آبانماه ۲۵۸۱، به بهانه انتقال به بیمارستان از زندان کچویی کرج خارج و به زندان مرکزی زنجان منتقل شد.
منا بختیاری، خواهر جاویدنام پویا بختیاری و دختر زندانیان سیاسی منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه به دادگاه انقلاب زنجان احضار شد.
منا بختیاری، خواهر جاویدنام پویا بختیاری، پنجشنبه، یازدهم خردادماه، در صفحه توئیتریاش از احضار خود به شعبه ده بازپرسی دادگاه انقلاب زنجان خبر داد.
وی همچنین افزود: «جالب اینجاست که ۷ فروردین، هم از دادگاه انقلاب کرج، خواستنم ولی حتی اساماسش رو هم ندادن!»
شهدخت خانجانی، شهروند بهائی ساکن سمنان، مادر دو فرزند، دوشنبه، هشتم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «شب گذشته چهار نیروی امنیتی برای بازداشت خانم خانجانی به منزل وی مراجعه کردند و ضمن تفتیش منزل، شماری از لوازم شخصی وی و خانواده را ضبط کردند و با خود بردند.»
تا کنون از محل نگهداری و اتهامات طرح شده علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.
Kommentarer