محبوبه رضایی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، هفتم تیرماه، در شعبه سوم بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ (مقدس) به اتهامهای «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تشویق سایرین به فساد»، «توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی» و «عضویت و فعالیت در گروههای معاند نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. قرار بازداشت موقت وی نیز به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است.
محبوبهرضایی، یکم خردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل پدریاش بازداشت و به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه استان بوشهر منتقل گردید. وی پس از مدتی به زندان اوین انتقال داده شد.
این کنشگر پادشاهیخواه، پیشتر نیز در تاریخ ۲۶ اردیبهشتماه ۲۵۷۶، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «عضویت در یکی از گروههای معاند نظام»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به سیزده سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم صادر شده بر علیه وی توسط شعبه هفده دادگاه تجدیدنظر استان فارس، به دو سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش یافت. وی سیاُم دیماه ۲۵۷۹، برای تحمل حبس بازداشت و در نهایت دیماه ۲۵۸۱، با پایان یافتن دوره محکومیتاش از زندان عادلآباد شیراز آزاد شد.
هاشم ساعدی، پدر جاویدنام سارینا ساعدی، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه و پانزده روز حبس و چهل ضربه شلاق محکوم شده است.
هاشم ساعدی، نوزدهم خردادماه، در پی برگزاری تجمع اعتراضی شماری از خانوادههای دادخواه بر مزار جاویدنام دانیال پابندی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در نهایت سیام خردادماه، با قرار وثیقه صد میلیون تومانی از زندان بوکان آزاد شد.
جاویدنام سارینا ساعدی، ۱۶ساله، شامگاه چهارم آبانماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران در محله نایسر سنندج، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه سر به شدت مورد اصابت ضربات باتوم قرار گرفت. وی پنجم آبانماه بر اثر خونریزی مغزی در بیمارستان جاناش را از دست داد.
حکم اعدام عباس دریس، زندانی سیاسی محبوس در زندان سپیدار اهواز در دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید شد.
به نقل وکیل مدافع این زندانی سیاسی: «حکم اعدام عباس دریس در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بابت اتهام "محاربه" بدون توجه به ایرادات ذکر شده تایید شد. درخواست اعاده دادرسی خواهم داد. این حکم به من ابلاغ نشد و من از طریق ابلاغ استحضاری شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر متوجه شدم.»
عباس دریس، هفدهم آذرماه ۲۵۷۸، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی آبان ۹۸، بازداشت و پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.
سجاد پیرفلک، عموی جاویدنام کیان پیرفلک دوشنبه، دوازدهم تیرماه، با قرار وثیقه ملکی از بازداشتگاه اداره اطلاعات جمهوری اسلامی آزاد شد.
سجاد پیرفلک، ظهر روز شنبه، بیستوهفتم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در چهار راه هلالاحمر شهرستان ایذه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
جاویدنام کیان پیرفلک، کودک ده سالهی اهل شهرستان ایذه در شامگاه بیستوپنجم آبانماه ۲۵۸۱، در حالیکه به همراه خانواده خود در راه بازگشت به خانه بود، هدف گلوله ماموران جمهوری اسلامی قرار گرفت و بقتل رسید.
کمال لطفی، پدر جاویدنام رضا لطفی، دوشنبه، دوازدهم تیرماه از زندان کامیاران آزاد شد.
این پدر دادخواه، در تاریخ بیستوهشتم اردیبهشتماه، در اعتراض به وضعیت خود در زندان کامیاران دست به اعتصاب غذا زد. وی پس از گذشت چندین روز به دلیل وخامت وضعیت جسمانیاش به بیمارستان اعزام و بدون رسیدگی کامل پزشکی به زندان بازگردانده شده بود.
کمال لطفی، یکشنبه بیستوهفتم فروردینماه، در یکی از خیابانهای شهرستان دهگلان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. وی پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی به زندان شهر کامیاران، منتقل شد.
جاویدنام رضا لطفی، نوزده ساله، بیستوهشتم شهریورماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران در شهرستان دهگلان با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید.
زهرا سعیدیانجو، خواهر جاویدنام میلادسعیدیانجو، هجدهم تیرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده است.
به نقل از امید سعیدیانجو، برادر زهرا سعیدیانجو: «خواهرم روز گذشته در محل کارش در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.»
امید سعیدیان جو، همچنین دلیل بازداشت خواهرش را همدردی و دیدار با خانوادههای جانباختگان خیزش ملی ایران، عنوان کرد.
زهرا و امید سعیدیانجو، پیشتر نیز در تاریخ دهم اسفندماه ۲۵۸۱، در حین برگزاری مراسم زادروز جاویدنام میلاد سعیدیانجو، بر مزار برادر جانباختهشان بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شدند.
جاویدنام میلاد سعیدیانجو، ۲۶ساله، در جریان خیزش ملی، بیستوپنجم آبانماه ۲۵۸۱، در خیابان حافظ جنوبی شهرستان ایذه با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.
شکیلا منفرد، ۳۰ساله، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین، به دستور مسئولان مربوطه از حق تماس تلفنی با برخی از اعضای خانواده و وکیل مدافع خود، محروم شده است.
مسئولان زندان شماره تلفن چند تن از اعضای خانواده و وکیل مدافع شکیلا منفرد را از کارت تلفن او حذف کردهاند. وی تنها حق برقراری تماس تلفنی با مادرش را دارد.
شکیلا منفرد، با وجود ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا و نیاز به جراحی، از حق درمان محروم مانده است. مسئولان قضایی پیشتر برای فرستادن او به بیمارستان، درخواست ده میلیارد تومان وثیقه کرده بودند، که با اعتراض وی این مبلغ را به یک میلیارد تومان کاهش دادند.
این کنشگر پادشاهیخواه، دهم شهریورماه ۲۵۷۹، هنگام خروج از منزل بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی در تاریخ بیستوچهارم شهریورماه همان سال، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.
وی یکم بهمنماه ۲۵۷۹، پس از اتمام جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پروندهاش که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.
شکیلا منفرد، در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری کاهش یافت.
شکیلا منفرد، در زمان سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان قرچک ورامین با پرونده جدیدی مواجه شد. وی پس از مدتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام» و «نشر اکاذیب» به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت ده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی بهمنماه ۲۵۸۱، در طی تماس تلفنی با خانوادهاش از افزایش محکومیت خود به یازده سال حبس تعزیری خبر داد.
حسن امینی، برادر جاویدنام محمد امینی، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه و پانزده روز حبس و چهل ضربه شلاق محکوم شده است.
حسن امینی، نوزدهم خردادماه، در پی برگزاری تجمع اعتراضی شماری از خانوادههای دادخواه بر مزار جاویدنام دانیال پابندی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در نهایت بیستوششم خردادماه، با قرار وثیقه صد میلیون تومانی از زندان بوکان آزاد شد.
جاویدنام محمد امینی، ۳۳ ساله، شامگاه شانزدهم مهرماه ماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران در شهر سنندج، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.
مهوش عدالتی علیآبادی و سپیده کشاورز، شهروندان بهائی ساکن تهران، جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند.
مهوش عدالتی علیآبادی و سپیده کشاورز، بیستویکم دیماه ۲۵۷۹، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ و ترویج بهائیت» هر کدام به چهارسال و سه ماه حبس محکوم شده بودند. حکم صادر شده علیه این شهروندان بهائی، پس از مدتی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی» به ۳ سال و ۷ ماه حبس کاهش یافت. این حکم در نهایت توسط شعبه ۱۱ دیوان عالی جمهوری اسلامی شکسته و به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد.
مهوش عدالتی علیآبادی و سپیده کشاورز، بیستودوم اسفندماه ۲۵۸۱، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، هر یک به تحمل یک سال حبس محکوم شدند.
مهوش عدالتی علیآبادی، پنجم آذرماه ۲۵۷۹، طی احضاریهای کتبی به دادسرای اوین احضار و پس از پایان جلسه بازپرسی بازداشت و در تاریخ هفتم آذرماه، با قرار وثیقه آزاد شد.
سپیده کشاورز، بیستونهم آبانماه ۲۵۷۹، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و یک روز بعد با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
مانی قلینژاد، بیتا حقیقی، ساناز حکمت شعار، نگار دارابی، سام صمیمی، مهسا فتحی، سامیه قلینژاد، مجیر صمیمی، انیس سنائی، افنانه نعمتیان، بصیر صمیمی، هنگامه علیپور، گلبن فلاح و نازنین گلی، چهارده شهروند بهائی ساکن شهرهای ساری، قائمشهر و بابلسر، توسط دادگاه انقلاب قائمشهر، در مجموع به ۳۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
بر اساس حکم صادر شده توسط دادگاه انقلاب قائمشهر، بیتا حقیقی و ساناز حکمت شعار، هر کدام به سه سال حبس و پرداخت سی میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاند.
مانی قلینژاد، نگار دارابی، سام صمیمی، مهسا فتحی، سامیه قلینژاد، مجیر صمیمی، انیس سنائی، افنانه نعمتیان، بصیر صمیمی، هنگامه علیپور، گلبن فلاح و نازنین گلی، هر یک دو سال و یک ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند. همچنین تمام لوازمی که از این شهروندان بهائی در حین بازداشت توقیف شده بود، به نفع دولت مصادره شد.
اتهام طرح شده علیه این شهروندان بهائی «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» عنوان شده است.
مهسا فتحی، سامیه قلینژاد، نگار دارابی، بصیر صمیمی و هنگامه علیپور شهروندان ساکن ساری، افنانه نعمتیان، مجیر صمیمی، مانی قلینژاد، نازنین گلی، سام صمیمی، ساناز حکمت شعار، بیتا حقیقی و گلبن فلاح شهروندان ساکن قائمشهر و انیس سنایی ساکن بابلسر، نهم شهریورماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در قائمشهر بازداشت و پس از مدتی با قرار آزاد شدند.
شادی شهیدزاده، منصور امینی، ولی الله قدمیان و عطاءالله ظفر، چهار شهروندان بهائی، توسط شعبه بیستوششم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «عضویت در گروهها و دستجات غیرقانونی با هدف بر هم زدن امنیت کشور» هر کدام به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
شادی شهیدزاده، منصور امینی، ولی الله قدمیان و عطاءالله ظفر، یازدهم اردیبهشتماه ۲۵۸۲، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شدند.
ارشک قیصربیگی، نوجوان ١٥سالهی اهل ایلام و ساکن شهرستان سرابله، پنجشنبه، هشتم تیرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «ارشک قیصربیگی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و سپس جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان سرابله منتقل گردیده است. این نوجوان تا کنون از دسترسی به وکیل تعیینی محروم بوده است.»
بنابر گزارش منابع حقوق بشری، ارشک قیصربیگی در بازداشتگاه اداره اطلاعا مورد شکنجه قرار گرفته و از وی اعتراف اجباری اخذ شده است.
ارشک قیصربیگی، در جریان خیزش ملی ایران، نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی با قرار وثیقه آزاد شده بود.
فرهاد نوایی، نوجوان ۱۶ساله، از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، توسط دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان شهرستان مهاباد به اتهام «اجتماع و تباتی برای ارتکاب جرایم بر ضد امنیت داخلی کشور» به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به نقل از یک منبع آگاه: «حکم روز شنبه هفدهم تیرماه، پس از مراجعه خانواده فرهاد نوایی، به دادگاه به آنها ابلاغ شده است. همچنین حکم صادرشده به این نوجوان در کانون اصلاح و تربیت ارومیه ابلاغ گردیده است. فرهاد نوایی، طی مدت بازداشت و جلسه دادگاهی از حق دسترسی به وکیل تعیینی محروم بوده است. همچنین دادگاه برای آزادی موقت وی وثیقه ٥ میلیارد تومانی تعیین کرده بود که خانواده توانایی تأمین آن را نداشتەاند.»
فرهاد نوایی، نوجوان اهل روستای ترشکان از توابع شهرستان مهاباد، بیستوهفتم آبانماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در این روستا محل سکونت خود بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت ارومیه منتقل شد.
Comments