top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

زهره سرو، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین با وجود دو توده‌ی بزرگ در پستان راست از حق رسیدگی پزشکی و درمان مناسب خارج از زندان محروم مانده است. مسئولان پرونده‌ی زهره با وجود ناگواری نهش جسمانی او تا کنون اقدامی برای آزادی مشروط، آزادی با پابند الکترونیکی یا اعزام به مرخصی درمانی وی نکرده‌اند.

زهره سرو، چهارم مردادماه، به دلیل بیماری سخت از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد ولی بدون رسیدگی کامل پزشکی او را به زندان بازگرداندند.


زهره سرو، مهرماه ۲۵۸۰، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.

 

سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین با وجود نیاز به جراحی تخمدان و رحِم از حق درمان محروم مانده است. مقامات قضایی و امنیتی از اعزام این بانوی پادشاهی‌خواه به بیمارستان خودداری می‌کنند.

سمانه نوروز مرادی، به بیمارهای لوپوس مفصلی، سرطان پستان، دیابت و فیبرم مبتلا است و بشدت از درد ناحیه مفاصل و شکم رنج می‌برد. پزشکی قانونی عدم تحمل حبس برای وی را تایید کرده است.


سمانه نوروز مرادی، که پیش‌تر نیز به دلیل ادمینی کانال تلگرامی «کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی» چندین سال در زندان بود، چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش واقع در غرب تهران بازداشت شد. وی شانزدهم اردیبهشت‌ماه، به بند زنان زندان اوین منتقل گردید.

وی بیست‌ودوم خردادماه، در شعبه سوم دادسرای اوین به اتهامات «اجتماع و تبانی از طریق مدیریت کانال تلگرامی کمپین بازگشت شاهزاده» و «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

اصغر سپهری، کنشگر سیاسی با انتشار نامه‌ای از پزشک معالج فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه از ابتلای خواهرش به بیماری سندرم درد منطقه‌ای پيچيده خبر داد.


متن نامه‌ی دکتر علی مرادی، فوق تخصص جراحی دست و میکروسرجری از دانشگاه هاروارد آمریکا در خصوص نهش فاطمه سپهری:

«بیمار تحت معالجه اینجانب بعد از عمل جراحی با بیماری CRPS پیشرفته مواجه شده‌اند. با توجه به اینکه شرایط ایشان در زندان تنش‌زا است و با وجود شرایط فوق، امکان درمان موفق ایشان وجود ندارد و با توجه به اینکه درمان ایشان دوره طلایی دارد، اکیدا توصیه می‌شود جهت درمان، ایشان خارج از زندان باشند.»

فاطمه سپهری، دهم اردیبهشت‌ماه سال جاری، برای بار سوم در طی یک سال گذشته، به دلیل وجود توده‌ای در دست چپ‌اش تحت عمل جراحی قرار گرفت. وی هجدهم اردیبهشت‌ماه، علیرغم نهش ناگوار جسمانی‌اش از بیمارستان به زندان وکیل‌آباد مشهد بازگردانده شد.

فاطمه سپهری، چهارشنبه سی‌اُم شهریورماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در شهر مشهد بازداشت و سپس به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «همکاری با دول متخاصم»، «توهین به خمینی و خامنه‌ای» و ‏ «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور» به هجده سال حبس محکوم شد. پس از مدتی این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر به ده سال حبس تعزیری کاهش یافت.

این کنشگر مشروطه‌خواه در پرونده دیگری نیز توسط دادگاه کیفری مشهد به اتهامات «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فعالیت در فضای مجازی» و «مصاحبه با رسانه‌های خارج از ایران» به یکسال حبس تعزیری و پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

 

رویا ملکوتی، شهروند بهائی ساکن شهر مشهد، هفتم مردادماه، پس از حضور در شعبه ۹۰۳ دادسرای ناحیه ۹ این شهر بازداشت و به زندان وکیل‌آباد منتقل شده است.


رویا ملکوتی و هشت شهروند بهائی دیگر به نام‌های رویا قانع عزآبادی، شهره سالکیان، گلنوش نصیری، آزیتا فروغی، نوشین مصباح، سهیلا احمدی، فریده مرادی و نسیم ثابتی، پیش‌تر با دریافت ابلاغیه‌هایی به دادسرای مشهد احضار شده بودند.

به نقل از یک شهروند بهائی ساکن مشهد: «صبح روز هفتم مردادماه، این شهروندان در دادسرا حاضر شدند اما علی سلیمانی مارشگ، بازپرس شعبه اعلام کرد که به صورت جداگانه از این شهروندان بازجویی خواهد کرد و فقط خانم ملکوتی را به داخل دفتر خود پذیرفت. پس از چهار ساعت بازجویی، قرار بازداشت یک ماهه خانم ملکوتی با دستور بازپرس صادر و وی به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. طی روزهای آتی، به پرونده دیگر شهروندان رسیدگی خواهد شد.»

تا کنون از اتهامات مطرح شده علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

سامان (یاسین) صیدی از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران، یازدهم مردادماه، از زندان رجایی‌شهر کرج به زندان اوین انتقال داده شده است.

سامان صیدی، سی‌ویکم تیرماه، بدون اطلاع قبلی از زندان رجایی‌شهر کرج خارج و به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد (رازی) منتقل شده بود. وی سوم مردادماه، بطور مجدد به زندان رجایی‌رجایی‌شهر بازگردانده شد.


سامان صیدی، در جریان خیزش ملی ایران، دهم مهرماه ۲۵۸۱، در تهران بازداشت و در تاریخ هفتم آبان‌‌ماه همان سال، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اتهامات «محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محاکمه و به اعدام محکوم شده بود. حکم اعدام وی پس از ارجاع به دیوان‌ عالی جمهوری اسلامی لغو و پرونده او به دادگاه انقلاب تهران، بازگردانده شد.

 

حکم شش سال حبس تعزیری حامی بهادری، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین، هشتم مردادماه، توسط شعبه سی‌وشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس تعزیری برای وی به اجرا در خواهد آمد.


به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده بهادری: «سیستم قضایی جمهوری اسلامی ابتدا سعی داشت اتهامات آقای بهادری را به اعتراضات سراسری سال گذشته مرتبط کند اما در نهایت فعالیت های شخصی وی در جامعه بهایی از مصداق اتهامات وی عنوان شد.»

حامی بهادری، پیش‌تر توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

این شهروند بهائی بیست‌وشش ساله، سی‌اُم مهرماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

حامی بهادری، پس از گذشت سه ماه پس از زمان بازداشت به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی فروردین‌ماه ۲۵۸۲، به همراه شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی، بدون اطلاع قبلی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین منتقل گردید.

 

محمد بروغنی از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران، دهم مردادماه، به همراه جمعی از زندانیان محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج به زندان قزل‌حصار منتقل شده‌اند.


محمد بروغنی در جریان خیزش ملی اخیر در پاکدشت بازداشت و به اتهام «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد»، «درگیری با ماموران و به آتش کشیدن فرمانداری پاکدشت» توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شد. این حکم پانزدهم آذرماه ۲۵۸۱، توسط دیوان‌ عالی جمهوری اسلامی عینا تایید شد. پس از مدتی درخواست اعاده دادرسی محمد بروغنی، در دیوان‌ عالی جمهوری اسلامی پذیرفته و پرونده جهت رسیدگی به شعبه هم عرض ارجاع داده شد.

 

تبسم جمال‌پور‌ از مخالفان حجاب اجباری، دهم مردادماه، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.


تبسم جمال‌پور، جوان ۲۰ساله‌ی ساکن تهران، بیست‌وششم تیرماه، به دلیل داشتن پوشش اختیاری در مقابل یک هیئت عزاداری بازداشت و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شده بود. منابع حقوق بشری و خبری، پیش‌تر از ضرب و شتم و آزار جنسی او توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، پس از بازداشت خبر داده بودند

تا کنون تنظیم از اتهامات مطرح شده علیه وی اطلاعی در دست نیست.

 

هیوا عزیزپور، شهروند معترض به مسمومیت مشکوک و سریالی دانش‌آموزان در مدارس ایران، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان سقز به اتهام «عضویت در جریانات مخالف نظام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سه سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.


به نقل از یک منبع آگاه: «هیوا عزیزپور، تنها به دلیل آنچه "فیلمبرداری از اعتراضات به مسموم‌سازی دانش‌آموزان" عنوان شده، مورد اتهامات امنیتی و محاکمه قرار گرفته است.»

هیوا عزیزپور، مربی رشته رزمی نینجا، هجدهم اسفندماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و پس از ۱۱۸ روز با قرار وثیقه هفتصد میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

 

Comments


bottom of page