top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

علی‌پناه حیدری، پدر جاویدنام جواد حیدری و همچنین مرتضی و روح‌الله حیدری، دو فرزند ایشان و برادران این جاویدنام، سی‌ام شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.


جاویدنام جواد حیدری، ۴۰ساله، سی‌ویکم شهریورماه در شهر قزوین در جریان خیزش ملی ایران با شلیک مستقیم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی مجروح شد. نیروهای امنیتی به جای انتقال این آزاده‌رزم به بیمارستان او را به مقر فرماندهی انتظامی بردند. وی بر اثر شدت جراحات وارده و خون‌ریزی شدید جان‌ باخت.

 

رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، در اعتراض به آزار و اذیت‌های مسئولان زندان اوین، انتقال‌اش به بند قرنطینه این اسارتگاه، و محرومیت‌اش از تماس با خانواده، اعتصاب غذا کرده است.

رضا محمدحسینی، دوشنبه یازدهم اردیبهشت‌‌ماه، توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه در تهران، همراه با ضرب و شتم بازداشت و به بند یک-الف قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل شد. وی دوازدهم اردیبهشت‌‌ماه، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه سه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران به اندرزگاه چهار زندان اوین، انتقال داده شد.


اتهامات طرح شده علیه این کنشگر پادشاهی‌خواه، «عضویت در گروه انجمن شیر و خورشید سرخ ایران»، «تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفده میلیون تومان»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی» اعلام شده است.

رضا محمدحسینی، هشتم شهریورماه، هنگام اعزام به دادگاه انقلاب تهران، به دلیل اجبار ماموران برای پوشیدن لباس زندان با دستبند و پابند، از شرکت در جلسه رسیدگی به اتهامات‌اش خودداری کرد.

پس از مدتی پرونده جدیدی علیه وی به دلیل عدم حضور در دادگاه، بواسطه نپوشیدن لباس زندان با دستبند و پابند، با شکایت اداره کل سازمان زندان‌ها گشوده شد.

اتهامات طرح شده در این پرونده جدید علیه این کنشگر پادشاهی‌خواه، «اخلال در نظم زندان» و «نشر اکاذیب» عنوان شده است.

 

رضا نوروزی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، از بیست‌وششم شهریورماه، در بند دویست‌ونه زندان اوین، دست به اعتصاب غذا زده است.

رضا نوروزی، شانزدهم شهریورماه، در منزل شخصی‌اش در شهرستان ملارد - استان تهران، توسط ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد.


رضا نوروزی، برای نخستین بار اردیبهشت‌ماه سال ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، به همراه همسر و دو فرزندش در میدان ۲۴ اسفند (انقلاب) تهران به نشانه‌ی اعتراض اتومبیل نیسان خود را به آتش کشید. وی بدلیل سر دادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و حمایت از شاهزاده رضا پهلوی بازداشت و به پنج سال حبس محکوم شده بود.

وی در مردادماه سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، نیز در پرونده دیگری توسط دادگاه مجتمع غذایی کچویی به اتهام «اخلال در نظم زندان» به پرداخت هجده میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم گردید.

این کنشگر پادشاهی‌خواه، در نهایت ششم خردادماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

 

فهیمه (شهرزاد) مرادی، مادر جاویدنام یلدا آقافضلی، بیست‌وپنجم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به بند دویست‌ونه زندان اوین منتقل شد.


جاویدنام یلدا آقافضلی، نوزده ساله، چهارم آبان‌ماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت شد. وی چند روز پس از آزادی‌اش، در روز بیستم آبان‌‌ماه به طرز مشکوکی جان باخت.

 

بنابر گزارش منابع حقوق بشری، یکتا دودانگه، نوجوان چهارده ساله، در سال‌روز قتل حکومتی جاویدنام مهسا امینی، در حوالی میدان شهیاد (آزادی) تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


یکتا دودانگه، پیش از بازداشت در تماسی کوتاه به خانواده‌اش گفته بود، مأموران دنبال او هستند اما موفق به فرار شده است. پس از این تماس، تلفن همراه این دختر نوجوان از دسترس خارج گردید.

 

نعمت افشار، معروف به بیرنگ، آزاده‌رزمی که در جریان خیزش ملی ایران، بینایی یک چشم‌اش را از دست داده است، بیست‌وپنجم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


نعمت افشار، بیست‌ونهم شهریورماه سال گذشته در قزوین، هدف گلوله‌ ساچمه‌ای قرار گرفت و توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. در طول مدت زمان بازجویی یک دست و دنده‌های وی بر اثر ضرب و شتم بازجویان جمهوری اسلامی شکست. این آزاده‌رزم در نهایت پس از گذشت سه ماه آزاد شد اما به دلیل محرومیت از درمان و شدت جراحات وارده، بینایی یک چشم خود را از دست داد.

 

علیرضا فاضلی، مشهور به فرهاد امیدی، کنشگر پادشاهی‌خواه و زندانی سیاسی سابق، بیست‌و‌پنجم شهریورماه، توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


علیرضا فاضلی، جوان بیست‌ودو ساله‌ای ساکن تهران، شانزدهم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) در جریان خیزش ملی ایران نیز توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود. وی در نهایت بیست‌وسوم بهمن‌ماه همان سال، با صدور قرار منع تعقیب از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

 

رسول طغیانی، کنشگر پادشاهی‌خواه، بیست‌وپنجم شهریورماه، در سال‌روز قتل حکومتی جاویدنام مهسا امینی، توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه در زرین‌ شهر - استان اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات طرح شده علیه وی اطلاعی در دست نیست.

 

ماریا خانجانی، شهروند بهائی، بیست‌ودوم شهریورماه، با قرار وثیقه بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.


ماریا خانجانی، بهمراه پدرش جمال الدین خانجانی، از مدیران سابق جامعه بهائی ایران، بیست‌ودوم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در در تهران بازداشت شده بود.

 

فرود بهامین، شهروند بهائی ساکن اصفهان، بیست‌ونهم شهریورماه، با قرار وثیقه بطور موقت از زندان دستگرد آزاد شد.


فرود بهامین، بیست‌وپنجم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. تا کنون از اتهامات طرح شده علیه این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.

 

اکبر قلی‌زاده، مشهور به یاشار تبریزی، کنشگر مشروطه‌خواه و زندانی سیاسی سابق، به بند دویست‌وچهل وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد.

این کنشگر مشروطه‌خواه، بیست‌وسوم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تبریز بازداشت گردید.


اکبر قلی‌زاده، بیستُم خردادماه، نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به بند دویست‌ونه وزارت اطلاعات منتقل شد. وی سوم تیرماه، پس از پایان مراحل بازجویی با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد گردید.

وی دوم شهریورماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

اکبر قلی‌زاده، پیش‌تر نیز در تاریخ یازدهم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی پنجم بهمن‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، با پایان یافتن دوره محکومیت‌اش از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد شد.

 

چهار تن از اعضای خانواده‌ی جاویدنام حدیث نجفی، بیست‌وچهارم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.


به نقل از افسون نجفی: «ساعت پنج عصر نیروهای اداره اطلاعات با مراجعه به منزل خانوادگی ما بدون ارائه حکم قضایی پدرم جابر نجفی، برادرم امیرحسین نجفی و خواهرانم شیرین و نگین نجفی را بازداشت کردند. همچنین ماموران اداره اطلاعات پس از بازداشت اقدام به تفتیش منزل کرده و تلفن‌های همراه همه اعضا از جمله مادرم را ضبط کردند.»

جاویدنام حدیث نجفی، بیست‌وسه ساله، سی‌اُم شهریورماه در جریان خیزش ملی ایران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در مهرشهر کرج به قتل رسید.

 

فریده قهرمانی‌فر، شصت‌وچهار ساله، معلم بازنشسته‌ی ساکن کرمانشاه و عضو انجمن فرهنگیان بازنشستە، بیست‌وهفتم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت شد و به مکان نامعلومی منتقل شد.


 

Commentaires


bottom of page