top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نقض حقوق بشر در ایران

سه شنبه ۷ آذر، ۲۵۸۲ شاهنشاهی

 

میلاد زهره‌وند از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران، سحرگاه دوم آذرماه، در زندان مرکزی همدان اعدام شد.

میلاد زهره‌وند، جوان بیست ساله‌ی اهل شهرستان ملایر، چهارم آبان‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران بازداشت شد، و به اتهام قتل علی نظری، از نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده بود.


 

محمد (کوروش) وزیری، همسر جاویدنام شیرین علیزاده، شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به دو ماه حبس محکوم شد. این حکم به مدت یک سال به حالت تعلیق درآمده است.


محمد وزیری، بیست‌وششم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در نهایت بیستم شهریورماه، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.

جاویدنام شیرین علیزاده، مادر سی‌وشش ساله‌ی اهل اصفهان، سی‌ویکم شهریورماهِ ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، در نزدیکی متل‌ قو (واقع در استان مازندران) به قتل رسید.

 

حامی بهادری، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین با وجود ابتلا به بیماری‌های متعدد با بهانه تراشی مسئولان زندان از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

به نقل از یک منبع آگاه : «آقای بهادری از بیماری هایی از جمله قارچ پوستی، مشکلات شدید هموروئید و زانو، سردرد های میگرنی، دندان درد، کمر و گردن رنج میبرد. وی تا کنون از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. در این مدت وی چندین بار به بهانه‌های مختلف از جمله به دلیل نبود سرباز و یا ماشین، مخالفت با پوشیدن لباس زندان هنگام انتقالش به بیمارستان، با دستور هدایت فرزادی، رئیس زندان اوین از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.»


حامی بهادری، بیست‌وشش ساله، سی‌اُم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این شهروند بهائی پس از مدتی توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. حکم صادر شده علیه حامی بهادری، هشتم مردادماه، توسط شعبه سی‌وشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.

 

کمال لطفی، پدر جاویدنام رضا لطفی، با دریافت ابلاغیه‌ای به شعبه صد و دو دادگاه کیفری شهرستان دهگلان، برای حضور در جلسه رسیدگی به اتهاماتش احضار شده است. اتهام مطرح شده علیه این پدر دادخواه، «تبلیغ علیه نظام» است‌.


کمال لطفی، بیست‌وهفتم فروردین‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان دهگلان بازداشت، و در نهایت دوازدهم تیرماه از زندان کامیاران آزاد شد.

جاویدنام رضا لطفی، بیست‌وهشتم شهریورماه سال گذشته، هنگامی که برای اعتراض به جمهوری اسلامی در خیابان حضور یافته بود، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید.

 

منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، توسط شعبه یکصد و چهارده دادگاه کیفری دو شهرستان کرج از اتهام جدیدش مبنی بر «تبلیغ علیه نظام» تبرئه شد، و قرار منع تعقیب در ارتباط با این پرونده برای او صادر گردید.


پرونده دیگر این پدر دادخواه، به اتهام «فیلمبرداری از اماکن نظامی» به دلیل نقص مدارک به شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج، ارجاع داده شده است.

منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری، نُهم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت و به سه سال و شش ماه حبس تعزیری، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

 

اسرین محمدی، خواهر جاویدنام شهریار محمدی با قرار تامین کیفری به طور موقت آزاد شد.


این خواهر دادخواه، بیست‌وچهارم آبان‌ماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان بوکان بازداشت شده بود.

جاویدنام شهریار محمدی، در جریان خیزش ملی ایران، بیست‌وهفتم آبان‌ماه سال گذشته در شهرستان بوکان با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید.

 

حکم سیزده سال حبس معصومه (مهسا) یزدانی، مادر جاویدنام محمد‌جواد زاهدی، توسط شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان مازندران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس برای وی به اجرایی خواهد شد.


این مادر دادخواه، پیش‌تر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری به اتهامات «توهین به مقدسات»، «تحریک مردم علیه امنیت ملی»، «توهین به رهبری» و «فعالیت علیه جمهوری اسلامی» به سیزده سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود.

معصومه یزدانی، شامگاه سی‌ویکم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در چهارم مهرماه، با قرار وثیقه از زندان ساری آزاد شده بود.

جاویدنام محمدجواد زاهدی، بیست ساله، در جریان خیزش ملی ایران، با شلیک مستقیم ماموران حکومتی در شهرستان ساری به قتل رسید.

 

مسعود محمودی، شهروند بهائی، بیست‌وپنجم آبان‌ماه، با قرار وثیقه از بازداشتگاه‌های امنیتی در شهرستان آزاد شد.


مسعود محمودی، شهروند بهائی، بیست‌و‌دوم آبان‌ماه، در شهرستان شیروان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج، از بیست‌وششم آبان‌ماه، در اعتراض به انتقالش به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان، دست به اعتصاب غذا زده است.

این کنشگر پادشاهی‌خواه، سیزدهم آبان‌ماه، از زندان اوین به زندان قزل‌حصار کرج منتقل شد.


رضا محمدحسینی، یازدهم اردیبهشت‌‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه در تهران، همراه با ضرب و شتم بازداشت، و به بند یک-الف قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل شد. وی دوازدهم اردیبهشت‌‌ماه، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه سه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران به اندرزگاه چهار زندان اوین، انتقال داده شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه بیست‌وهشت دادگاه انقلاب تهران به بیست‌‌ویک سال و هشت‌ ماه حبس محکوم شده است.

اتهامات مطرح شده علیه رضا محمدحسینی، «عضویت در گروه‌های مخالف نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تحصیل مال از طریق نامشروع» و «تمرد نسبت به مامورین در حین انجام وظیفه» عنوان شده است‌.

 

حسین حسین‌پور، آزاده‌رزمی که در جریان خیزش ملی ایران، بینایی یک چشم‌اش را از دست داده است، در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی و محرومیتش از حق مرخصی درمانی، در زندان عادل‌آباد شیراز دست به اعتصاب غذا زده است‌.


حسین حسین‌پور، پانزدهم شهریورماه، در جاده‌‌ی منتهی به شهرستان گچساران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل گردید.

حسین حسین‌پور، جوان بیست‌وپنج ساله‌ی اهل شهرستان مهاباد، در جریان خیزش ملی ایران از ناحیه چشم مورد اصابت گلوله‌ی ساچمه‌ای نیروهای جمهوری اسلامی قرار گرفت. وی بر اثر شدت جراحات وارده بینایی یک چشم خود را از دست داد.

 

زهرا سعیدیان‌جو، خواهر جاویدنام میلاد سعیدیان‌جو در زندان سپیدار اهواز از حق تماس و ملاقات با خانواده‌اش محروم مانده است.

ماموران حکومتی در هنگام بازداشت به زهرا سعیدیان‌جو، شوکر زده‌اند، به حدی که او تا چند روز توان حرکت نداشته است و در سلول انفرادی سخت‌ترین شرایط روحی و روانی را به او تحمیل کرده‌اند.

مسئولان قضایی به خانواده سعیدیان‌جو، وعده داده بودند، زهرا، روز شنبه آزاد خواهد شد اما اکنون هیچ پاسخی به آنها نمی‌دهند.


زهرا سعیدیان‌جو، شامگاه بیست‌ودوم آبان‌ماه، در آستانه سال‌روز قتل حکومتی برادر جان‌باخته‌اش، با یورش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به خانه‌‌شان در شهرستان ایذه بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شد.

زهرا سعیدیان‌جو، نخستین بار در تاریخ دهم اسفندماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در حین برگزاری مراسم زادروز جاویدنام میلاد سعیدیان‌جو، بر مزار برادر جانباخته‌شان بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شدند.

وی هجدهم تیرماه سال جاری، برای بار دوم توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و پس از مدتی به زندان سپیدار اهواز منتقل گردید. این خواهر دادخواه در نهایت هجدهم مردادماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سپیدار آزاد شد.

جاویدنام میلاد سعیدیان‌جو، بیست‌وشش ساله‌، در جریان خیزش ملی، بیست‌وپنجم آبان‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در خیابان حافظ جنوبی شهرستان ایذه با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.

 

حمیده زارعی، بیست‌وپنجم آبان‌ماه، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شهرستان کرج به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس، دو سال تبعید به رشت، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال منع از حضور در فضای مجازی محکوم شده است.


حمیده زارعی، هشتم خردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت شد. وی دهم خردادماه، به زندان کچویی کرج منتقل گردید.

حمیده زارعی، پیش‌تر نیز پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی از جانباختگان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در نهایت هجدهم بهمن‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، از زندان کچویی کرج آزاد شده بود.

 

بهاره لطفی شهروند بهائی ساکن اصفهان، سی‌‌اُم آبان‌ماه، با قرار وثیقه از زندان دولت‌آباد این شهر به طور موقت آزاد شد.


بهاره لطفی یکم آبان‌ماه، به همراه چند شهروند بهائی دیگر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده بود. ماموران حکومتی در زمان بازداشت این شهروند بهائی، اقدام به تفتیش منزل خانوادگی‌اش کرده‌اند و شماری از لوازم شخصی او و خانواده‌اش را با خود برده‌اند.

 

زهره سرو، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین، از دوم آذرماه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتش دست به اعتصاب غذا زده است.

این بانوی پادشاهی‌خواه، با وجود بیماری‌های متعدد و ناگواری نهش جسمانی‌اش، با دستور مسئولان قضایی از اعزام به مرخصی درمانی محروم است.


زهره سرو، مهرماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.

وی سی‌ویکم مردادماه، نیز به دلیل انتشار بیانیه‌ای که در اعتراض به اعدام‌ آزاده‌رزمان در اردیبهشت‌ماه سال جاری، در شعبه دوم بازپرسی اوین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

کاظم علی‌نژاد بارانلو، کنشگر مشروطه‌خواه و زندانی سیاسی سابق، بیست‌ونهم آبان‌ماه، در منزل شخصی‌اش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.


ماموران هنگام بازداشت، اقدام به تفتیش منزل او کرده‌اند و تلفن‌های همراه و تبلت وی و خانواده‌اش را با خود برده‌اند. همسر کاظم علی‌نژاد بارانلو نیز توسط نیروهای امنیتی مورد بازجویی و بازرسی بدنی قرار گرفته است.

 

Comments


bottom of page