گزارش هفتگی، نقض حقوق بشر در ایران
چهارشنبه ۱۵ آذر، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
بنابر گزارش منابع حقوق بشری، برای آزادی موقت ماشاالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی، قرار وثیقه هفت میلیارد تومانی صادر شده است.
ماشاالله کرمی، سیویکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت، و پس از مدتی به بند پانزده زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
جاویدنام محمدمهدی کرمی، در جریان خیزش ملی ایران، پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی بازداشت، و در سحرگاه هفدهم دیماه سال گذشته با حکم اعدام به دار آویخته شد.
کاظم علینژاد بارانلو و اکبر قلیزاده ملقب به یاشار تبریزی، زندانیان سیاسی مشروطهخواه، به دلیل سردادن شعارهایی در اعتراض به نهش نامناسب خود در زندان، به صورت تنبیهی به سلولهای انفرادی زندان اوین منتقل شدند.
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی سابق، بیستونهم آبانماه، در منزل شخصیاش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
اکبر قلیزاده، بیستوسوم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تبریز بازداشت، و به بند دویستوچهل وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد. وی پس از مدتی به بند چهار زندان اوین منتقل گردید.
اکبر قلیزاده، بیستُم خردادماه نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و به بند دویستونه وزارت اطلاعات منتقل شد. وی سوم تیرماه، پس از پایان مراحل بازجویی با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد گردید.
وی دوم شهریورماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
اکبر قلیزاده، پیشتر نیز در تاریخ یازدهم اردیبهشتماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی پنجم بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، با پایان یافتن دوره محکومیتاش از زندان رجاییشهر کرج آزاد شد.
پیام باستانی پاریزی، کنشگر مشروطهخواه، علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان دستگیریاش، کماکان به طور بلاتکلیف در زندان اوین محبوس است.
به نقل از منبع نزدیک به خانواده این کنشگر مشروطهخواه: «علاوه بر اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی، اخیرا او در دادسرای اوین از بابت تشکیل گروه در فضای مجازی تفهیم اتهام شده است.»
پیام باستانی پاریزی، بیستم شهریورماه، در خانه پدریاش، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و یکم مهرماه، پس از پایان یافتن مراحل بازجویی از بازداشتگاه یک-الف سپاه پاسداران به زندان اوین منتقل شد.
این کنشگر مشروطهخواه، دوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران، نیز توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در نهایت نوزدهم بهمنماه همان سال، از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
آرشام رضایی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین، چهارم آذرماه، در شعبه سوم بازپرسی دادسرای «مقدسِ اوین» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
اتهامات مطرح شده علیه آرشام رضایی، «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق حمایت از خاندان پهلوی و برافراشتن پرچم شیر و خورشید»، «نشر اکاذیب»، «تشویش اذهان عمومی»، «اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای معاند» و «تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ هفتادوسه میلیون تومان» عنوان شده است.
این کنشگر پادشاهیخواه، بیستوپنجم مهرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در فردیس کرج بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شد.
این آزادهرزم، نخستین بار هفدهم دیماه ۲۵۷۷ (۱۳۹۷ خورشیدی)، توسط نیروهای اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد.
وی اسفندماه همان سال، توسط شعبه بیستوهشت دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه (بدون حضور وکیل و بدون اطلاع قبلی)، به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «توهین به رهبری» مجموعا به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم گردید.
این کنشگر پادشاهیخواه، در نهایت بیستودوم بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) از زندان رجاییشهر کرج آزاد شد.
محمد بروغنی از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس و ده سال تبعید به شهرستان نائین - استان اصفهان محکوم شد.
محمد بروغنی، در جریان خیزش ملی ایران در شهرستان پاکدشت بازداشت، و توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد»، «درگیری با ماموران و به آتش کشیدن فرمانداری پاکدشت» به اعدام محکوم گردیده بود.
در ادامه روند دادرسی حکم اعدام این آزادهرزم، توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی شکسته شد، و پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه همعرض ارجاع داده شد.
روحالله زهرهوند، پدر جاویدنام میلاد زهرهوند، دوم آذرماه، پس از پایان مراسم خاکسپاری فرزندش توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
جاویدنام میلاد زهرهوند، چهارم آبانماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) در جریان خیزش ملی ایران - در خصوص پرونده کشته شدن یکی از نیروهای سازمان اطلاعات سپاه به نام علی نظری- بازداشت، و سحرگاه دوم آذرماه سال جاری، توسط جمهوری اسلامی اعدام شد.
عباس (مجاهد) کورکوری از بازداشتشدگان محکوم به اعدام خیزش ملی ایران، به دستور مسئولان زندان شیبان اهواز، از حق تماس و ملاقات با خانوادهاش محروم مانده است. این آزادهرزم از روزهای نخست آبانماه، به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده است.
عباسکورکوری، در جریان خیزش ملی ایران، روز بیستونُهم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان ایذه بازداشت شد. وی به اتهام دروغین مشارکت در قتل کیان پیرفلک، کودک خردسال به قتل رسیده توسط جمهوری اسلامی، به اعدام محکوم شده است؛ اتهامی که بارها از سوی خانواده پیرفلک رد شده است.
انیسا فنائیان، شهروند بهائی ساکن سمنان، چهارم آذرماه، در دادسرای این استان، مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
به نقل از یک منبع آگاه: «خانم فنائیان در زمان بازداشت با اتهام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر شرع مقدس اسلام مواجه بود. وی روز شنبه، پس از حضور در دادسرای سمنان، از بابت تبلیغ علیه جمهوری اسلامی و تشکیل و اداره گروه با هدف اقدام علیه امنیت مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.»
این شهروند بهائی، پیشتر سیاُم مردادماه نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت شده بود. وی در نهایت ششم شهریورماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی بطور موقت از زندان مرکزی این استان آزاد شد.
نیکا اسماعیل پور، ایمان احسانی، محمدعلی باقر کاشی و فهیمه یزدی، شهروندان بهائی ساکن کرج، چهارم آذرماه، هر کدام با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شدند.
نیکا اسماعیل پور، ایمان احسانی، محمدعلی باقر کاشی و فهیمه یزدی، شانزدهم آبانماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و پس از مدتی در دادسرای انقلاب شهرستان شهریار مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.
اتهامات مطرح شده علیه این شهروندان بهائی «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی» و «عضویت در گروه های مخالف نظام» عنوان شده است.
مهوش ثابت (شهریاری) از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران (یاران ایران)، محبوس در زندان اوین از حق تماس تلفنی با خانوادهاش محروم شده است.
به نقل از منبع نزدیک به خانواده ثابت: «خانم ثابت به دلیل انتشار نامهای که در آن شرح زندگیاش را نوشته بود، امکان برقراری تماس تلفنی از وی سلب شده است.»
مهوش ثابت، نهم مردادماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
این شهروند بهائی، آذرماه همان سال، توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «تشکیل و اداره دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور» به تحمل ده سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، منع سکونت در تهران و ممنوعیت از فعالیت در گروههای اجتماعی و مصادره شماری از ابزار دیجیتال محکوم گردید. پس از مدتی حکم صادر شده علیه مهوش ثابت، توسط شعبه سیوشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
رویا ملکوتی، شهروند بهائی محبوس در زندان وکیلآباد مشهد، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به اتهامات «تشکیل دستهها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
این شهروند بهائی، هفتم مردادماه سال جاری، پس از حضور در شعبه نهصدوسه دادسرای ناحیه نُه شهر مشهد بازداشت، و به زندان وکیلآباد منتقل شد.
نوشین مصباح، شهروند بهائی ساکن مشهد، توسط شعبه سیوهفت دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به اتهام «عضویت در گروه با هدف برهم زدن نظم و امنیت کشور» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. وی همچنین از اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تبرئه شده است.
این شهروند بهائی، پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مشهد، به اتهامات «عضویت در گروه با هدف برهم زدن نظم و امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شده بود.
نوشین مصباح، اوایل شهریورماه سال جاری، با دریافت ابلاغیهای به دادسرای مشهد احضار و پس پایان مراحل بازپرسی با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی آزاد گردید.
نهش جسمانی زهره سرو، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، در دومین هفته اعتصاب غذایش، ناگوار گزارش شده است.
طی روزهای اخیر نیز اقدامات پزشکی موثری برای زهره سرو، صورت نگرفته و تنها یکبار به دلیل افت شدید فشار خون به او سرم تزریق شده است.
این بانوی پادشاهیخواه از دوم آذرماه، در زندان اوین در اعتراض به بیتوجهی مسئولان قضائی به خواستهای قانونیاش، دست به اعتصاب غذا زده است.
زهره سرو، مهرماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.
وی سیویکم مردادماه، نیز به دلیل انتشار بیانیهای که در اعتراض به اعدام آزادهرزمان در اردیبهشتماه سال جاری، در شعبه دوم بازپرسی اوین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
زهرا سعیدیانجو، خواهر جاویدنام میلاد سعیدیانجو، با گذشت بیش از سه هفته از زمان بازداشت، بطور بلاتکلیف در زندان سپیدار اهواز محبوس است.
به نقل از رضا شفاخواه، وکیل زهرا سعیدیانجو: «علیرغم تعیین وثیقه برای آزادی خانم سعیدیانجو و تامین قرار توسط خانواده وی، بازپرس شعبه دوم دادسرای ایذه از پذیرش آن خودداری کرده است.»
زهرا سعیدیانجو، شامگاه بیستودوم آبانماه، در آستانه سالروز قتل حکومتی برادر جانباختهاش، با یورش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به خانهشان در شهرستان ایذه بازداشت شد و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.
زهرا سعیدیانجو، نخستین بار در تاریخ دهم اسفندماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در حین برگزاری مراسم زادروز جاویدنام میلاد سعیدیانجو، بر مزار برادر جانباختهشان بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شدند.
وی هجدهم تیرماه سال جاری، برای بار دوم توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و پس از مدتی به زندان سپیدار اهواز منتقل گردید. این خواهر دادخواه در نهایت هجدهم مردادماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سپیدار آزاد شد.
شانا شوقیفر، شهروند بهائی ساکن اصفهان، سیزدهم آذرماه، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی از زندان دولتآباد آزاد شد.
شانا شوقیفر، یکم آبانماه، بهمراه چند شهروند بهائی دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان دولتآباد اصفهان منتقل شده بود.
از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.
کامران رضایی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری آبانماه ۱۳۹۸ خورشیدی، نهم آذرماه سال جاری به اتهام «قتل عمد» در زندان عادلآباد شیراز اعدام شد.
کامران رضایی در جریان اعتراضات سراسری آبانماه ۱۳۹۸ خورشیدی - در ارتباط با پرونده کشته شدن یکی از نیروهای بسیج جمهوری اسلامی - بازداشت، و به اعدام محکوم شده بود.
حکم کتبی اخراج محمدحسین سپهری از وزارت آموزش و پرورش در زندان وکیلآباد مشهد به او ابلاغ شد.
محمدحسین سپهری، ششم مهرماه، به دلیل حضور در بیمارستان شهناز پهلوی (قائم) مشهد، برای آگاهی از حال خواهرشان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان وکیلآباد منتقل شد.
وی پس از مدتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
محمدحسین سپهری، پیشتر نیز به دلیل امضای بیانیه ۱۴ (استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در نهایت هشتم خردادماه سال ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
سه شهروند بهائی ساکن ساری، به نامهای سها ثابتی، بهروز رحمانی و ساناز علیزاده روشنکوهی، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر، به حبس و جزای نقدی محکوم شدند.
سها ثابتی، به اتهامات «عضویت در دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» به تحمل سیوسه ماه حبس، سیوهفت میلیون و پانصد هزار تومان جزای نقدی و سیزده سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و فرهنگی محکوم شده است.
بهروز رحمانی، به اتهامات «عضویت در دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» به پرداخت بیستوپنج میلیون تومان جزای نقدی و ده سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و فرهنگی محکوم گردیده است.
ساناز علیزاده روشنکوهی نیز به اتهام «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» به پرداخت بیستوپنج میلیون تومان جزای نقدی و ده سال ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و فرهنگی محکوم شده است.
این شهروندان بهائی شهریورماه سال جاری، به شعبه یازدهم دادسرای انقلاب شهرستان ساری احضار و پس از تفهیم اتهام، با قرار وثیقه و کفالت آزاد شدند.
شهره سالکیان، شهروند بهائی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سه سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
این شهروند بهائی در مردادماه سال جاری، با دریافت ابلاغیهای به شعبه نهصدوسه دادسرای ناحیه نُه شهر مشهد احضار و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
دانیال خانه زر و ایمان خدری، علیرغم گذشت بیش از هفت ماه از زمان دستگیریشان، کماکان به طور بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز محبوس هستند.
دانیال خانه زر و ایمان خدری، بیستودوم فروردینماه، بهمراه رضا چوبین، دایی جاویدنام آرتین رحمانی پیانی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان ایذه بازداشت، و پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی به زندان شیبان اهواز منتقل شدند.
این زندانیان سیاسی پس از مدتی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.
Comments