گزارش هفتگی نقض حقوق بشر درایران
چهارشنبه ۲۹ آذر، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان چوبیندر قزوین از رسیدگی پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است.
به نقل از سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری: «آقای بختیاری از بیماریهای متعددی از جمله فتق و پروستات رنج میبرد و نیاز به عمل جراحی دارد. روز چهارشنبه بیستودوم آذرماه، آقای مددی، دادستان کرج نامه اعزام به مرخصی درمانی همسرم با قرار وثیقه را امضا کرده بود. اما روز بعد علیرغم تامین قرار و مراجعه اعضای خانواده به واحد مربوطه، اعلام کردند اجازه مرخصی درمانی ایشان به دستور مسئولین مربوطه لغو شده است. آقای بختیاری بیش از ۵۰۰ روز است که در یکی از سلولهای انفرادی زندان قزوین بسر میبرد. او که از ملاقات با خانواده محروم مانده است، جهت برقراری تماس تلفنی با محدودیتهایی مواجه است.»
منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری، نُهم اردیبهشتماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش در تهران بازداشت و به سه سال و شش ماه حبس تعزیری، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
ماشاالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی و زندانی سیاسی محبوس در زندان رجاییشهر کرج با اتهامات «کلاهبرداری»، «سوءاستفاده از احساسات مردم» و «اقدام علیه امنیت ملی» روبرو است.
جلسه رسیدگی به اتهامات ماشاالله کرمی در روز چهاردهم آذرماه به دلایل نامعلومی تشکیل نشده است.
این پدر دادخواه، سیویکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت، و پس از مدتی به بند پانزده زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
جاویدنام محمدمهدی کرمی، در جریان خیزش ملی ایران، پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی بازداشت، و در سحرگاه هفدهم دیماه سال گذشته با حکم اعدام به دار آویخته شد.
حسین حسینپور، آزادهرزمی که در جریان خیزش ملی ایران، بینایی یک چشماش را از دست داده و در زندان عادلآباد شیراز محبوس است، با وجود عفونت چشم، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم است.
به نقل از منبع مطلع نزدیک به خانواده حسینپور: «آقای حسین پور در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته در مهاباد از ناحیه چشم سمت راست مورد اصابت گلوله ساچمهای قرار گرفته است. چشم وی در طول دوران بازداشت دچار عفونت شده به طوری که منجر به تار شدن چشم سمت چپ او شده است. وی از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.»
اتهامات مطرح شده علیه این آزادهرزم، «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» عنوان شده است.
حسین حسینپور، پانزدهم شهریورماه، در جادهی منتهی به شهرستان گچساران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان عادلآباد شیراز منتقل گردید.
رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی سابق در شبکه اجتماعی ایکس، از فشارهای سازمان اطلاعات سپاه برای انتقال رضا محمدحسینی به بیمارستان اعصاب و روان خبر داد.
این فشارها برای تخریب شخصیت و آسیب به رضا، و گرفتن اعترافات اجباری از او و خانوادهاش عنوان شده است.
رضا محمدحسینی، یازدهم اردیبهشتماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه در تهران، همراه با ضرب و شتم بازداشت، و به بند یک-الف قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل شد. وی دوازدهم اردیبهشتماه، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه سه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران به اندرزگاه چهار زندان اوین، انتقال داده شد. این کنشگر پادشاهیخواه، سیزدهم آبانماه، از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.
وی پس از مدتی توسط شعبه بیستوهشت دادگاه انقلاب تهران به بیستویک سال و هشت ماه حبس محکوم شده است.
اتهامات مطرح شده علیه رضا محمدحسینی، «عضویت در گروههای مخالف نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تحصیل مال از طریق نامشروع» و «تمرد نسبت به مامورین در حین انجام وظیفه» عنوان شده است.
فریبا اسدی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، با وجود اینکه از بیماری قلبی رنج میبرد، با سنگاندازی مسئولان زندان کچویی کرج از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.
فریبا اسدی، اواخر شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان کچویی کرج منتقل شد.
اتهامات مطرح شده علیه این بانوی پادشاهیخواه، «کشف حجاب» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
فریبا اسدی، برای بار نخست بهمنماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، توسط ماموران امنیتی بازداشت و در تاریخ دهم مهرماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. وی در طول مدت تحمل حبس در دو پرونده دیگری که بر علیه وی گشوده شد، به چهارسال حبس تعلیقی و سه ماه و یک روز حبس تعزیری نیز محکوم شده بود.
فریبا اسدی، در نهایت نوزدهم بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، به طور زودهنگام از زندان اوین آزاد شد.
احسان صفاری از افسران ارتش ایران و زندانی سیاسی محبوس در زندان پارسیلون خرمآباد، توسط مسئولان زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده صفاری: «آقای صفار در روز جمعه دهم آذرماه، توسط مسئولین زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شد. او از ناحیه دست آسیب دیده و با این وجود از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.»
احسان صفاری، چهارم بهمنماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۱ خورشیدی) به دلیل اعتراض به سرکوب آزادهرزمان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در قم بازداشت، و زندان پارسیلون خرمآباد منتقل شد.
وی در نهایت توسط دادسرای نظامی به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» به سه سال حبس تعزیری محکوم گردید.
زهره سرو، زندانی سیاسی پادشاهی خواه محبوس در زندان اوین، در تاریخ بیستویکم آذرماه، به دلیل تهدیدها و فشارهای عصبی از سوی مسئولان مربوطه برای همکاری با آنان، از طریق خوردن قرص دست به خودکشی زده است. وی ساعتی پس از انتقال به بیمارستان لقمان تهران به زندان اوین بازگردانده شده است.
این بانوی پادشاهیخواه از دوم آذرماه تا کنون در اعتراض به بیتوجهی مسئولان قضائی به خواستهای قانونیاش، در اعتصاب غذا بسر میبرد.
زهره سرو، مهرماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.
وی سیویکم مردادماه، نیز به دلیل انتشار بیانیهای که در اعتراض به اعدام آزادهرزمان در اردیبهشتماه سال جاری، در شعبه دوم بازپرسی اوین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
مهدی محمدیفرد از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، که پیشتر حکم دو بار اعدام او توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی شکسته شده بود، بیستودوم آذرماه، با قرار وثیقه از زندان ساری آزاد شد.
مهدی محمدیفرد، هجده ساله، هشتم مهرماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اتهامات «افساد فی الارض» و «محاربه» به دو بار اعدام محکوم شده بود.
وی علاوه بر این، از بابت اتهاماتی دیگر از قبیل «تبلیغ علیه نظام»، «اغوا تحریک مردم به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر»، «توهین به رهبری»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخل کشور» در مجموع به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم گردیده بود.
پس از مدتی، حکم دو بار اعدام این آزادهرزم توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی شکسته شد و توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ساری به اتهامات «اجتماع و تبانی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اخلال در نظام و آسایش عمومی» به شش سال و شش ماه حبس تعزیری تغییر پیدا کرد.
روحالله زهرهوند، پدر جاویدنام میلاد زهرهوند، از زندان ملایر استان همدان به زندان دیزلآباد کرمانشاه منتقل شد.
روحالله زهرهوند، دوم آذرماه، پس از پایان مراسم خاکسپاری فرزندش توسط نیروهای اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی بازداشت شد.
جاویدنام میلاد زهرهوند، چهارم آبانماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران - در خصوص پرونده کشته شدن یکی از نیروهای سازمان اطلاعات سپاه به نام علی نظری- بازداشت، و سحرگاه دوم آذرماه سال جاری، توسط جمهوری اسلامی اعدام شد.
حکم سیزده سال حبس معصومه (مهسا) یزدانی، مادر جاویدنام محمدجواد زاهدی، بیستوسوم آذرماه، با دریافت ابلاغیهای جهت اجرای حکم حبس خود احضار شد. وی باید ظرف مدت سه روز برای اجرای حکم به واحد اجرای احکام مراجعه کند.
معصومه یزدانی، شامگاه سیویکم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در چهارم مهرماه، با قرار وثیقه از زندان ساری آزاد شد.
این مادر دادخواه، پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری به اتهامات «توهین به مقدسات»، «تحریک مردم علیه امنیت ملی»، «توهین به رهبری» و «فعالیت علیه جمهوری اسلامی» به سیزده سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود.
این حکم در نهایت توسط شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان مازندران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس برای وی به اجرا خواهد شد.
جاویدنام محمدجواد زاهدی، بیست ساله، در جریان خیزش ملی ایران، با شلیک مستقیم ماموران حکومتی در شهرستان ساری به قتل رسید.
محمد (کوروش) وزیری، همسر جاویدنام شیرین علیزاده، توسط شعبه صدونوزده دادگاه کیفری دو اصفهان از بابت اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» تبرئه شد.
وی پیشتر در بخش دیگری از پروندهاش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به اتهامات «همکاری با دول متخاصم» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به دو ماه حبس محکوم شد. این حکم به مدت یک سال به حالت تعلیق درآمده است.
محمد وزیری، بیستوششم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در نهایت بیستم شهریورماه، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
جاویدنام شیرین علیزاده، مادر سیوشش سالهی اهل اصفهان، سیویکم شهریورماهِ ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، در نزدیکی متل قو (واقع در استان مازندران) به قتل رسید.
بیستم آذرماه، جلسه رسیدگی به اتهام معید ساعدی، برادر جاویدنام سارینا ساعدی، در شعبه صدوهشت دادگاه کیفری دو شهرستان سنندج برگزار شد.
اتهام مطرح شده علیه معید ساعدی، «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
این نوجوان پانزده ساله، بیستوسوم شهریورماه، در آرامستان بهشت محمدی شهر سنندج بازداشت شد. وی پس از مدتی با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شد.
جاویدنام سارینا ساعدی، ۱۶ساله، شامگاه چهارم آبانماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران در محله نایسر سنندج، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه سر مورد اصابت ضربات باتوم قرار گرفت. وی پنجم آبانماه بر اثر خونریزی مغزی در بیمارستان، جاناش را از دست داد.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وحید سرخ گل، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین در شعبه بیستوششم دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «آقای سرخ گل جهت دفاع از اتهاماتی از جمله توهین به رهبری، توهین به مقدسات، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجی، تبلیغ علیه نظام و محاربه در این جلسه حاضر شد.»
وحید سرخ گل، هجدهم مردادماه سال جاری، پس از حضور در شعبه سوم دادسرای انقلاب استان کرمانشاه بازداشت، و به بند اطلاعات سپاه واقع در زندان دیزلآباد استان کرمانشاه منتقل شد. وی بیستوپنجم مردادماه، از زندان دیزلآباد کرمانشاه به زندان اوین، منتقل گردید.
شش شهروند بهائی به نامهای سعیده خضوعی، صبا سفیدی، ایرج شکور، سمیرا ابراهیمی، پدرام عبهر و ارسلان یزدانی، توسط سیوشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران به بیستونه سال و ده ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
این شهروندان بهائی پیشتر توسط شعبه بیستونهم دادگاه انقلاب تهران در به سیودو سال و ده ماه حبس محکوم شده بودند.
ارسلان یزدانی، به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال محکوم شده است.
پدرام عبهر و ایرج شکور، به اتهام «عضویت در گروههای مخالف نظام» هر کدام به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
سعیده خضوعی، به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «عضویت در گروههای مخالف نظام» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.
سمیرا ابراهیمی به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام و فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام» به چهار سال و پنج ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
صبا سفیدی، به اتهام «عضویت در گروههای مخالف نظام» به سه سال و پنج ماه حبس تعزیری محکوم گردیده است.
ارسلان یزدانی، دهم شهریورماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت، و در نهایت بیستوچهارم مهرماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد. خانم ابراهیمی، همسر وی نیز بیستم دیماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت، و بیستویکم دیماه، با قرار وثیقه هشتصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد گردید.
سعیده خضوعی، بیستودوم فروردینماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت، و سوم خردادماه همان سال با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شد.
صبا سفیدی، بیستویکم دیماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت، و چهارم اسفندماه همان سال با قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
پدرام عبهر، سیاُم آبانماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و چهارم دیماه همان سال با قرار وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
ایرج شکور، نویسنده و محقق بهائی نیز سابقه چندبار بازجویی را داشته است. او هم اکنون با وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد است.
コメント