گزارش هفتگی، نقض حقوق بشر در ایران
شنبه ۲دی، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
کیفرخواست ماشالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی و زندانی سیاسی محبوس در زندان رجاییشهر کرج، با پنج اتهام از سوی دادسرای انقلاب کرج صادر شده است.
اتهامات مطرح شده علیه ماشالله کرمی، «عضویت در دستهجات و جمعیت به قصد اقدام علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام»، «اهانت به مقدسات»، «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» عنوان شده است.
این پدر دادخواه، سیویکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت، و پس از مدتی به بند پانزده زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
جاویدنام محمدمهدی کرمی، در جریان خیزش ملی ایران، پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی بازداشت، و در سحرگاه هفدهم دیماه سال گذشته با حکم اعدام، توسط جمهوری اسلامی به قتل رسید.
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی مشروطهخواه محبوس در زندان اوین، با وجود اینکه از بیماریهای چشمی و قلبی رنج میبرد، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم است.
کاظم علینژاد بارانلو، بیستونهم آبانماه، در منزل شخصیاش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
ماموران هنگام بازداشت، اقدام به تفتیش منزل او کردهاند و تلفنهای همراه و تبلت وی و خانوادهاش را با خود بردهاند.
فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، محبوس در زندان وکیلآباد مشهد، برغم ناگوار بودن نهش جسمانیاش از حق درمان محروم است.
اصغر سپهری برادر این بانوی پادشاهیخواه، بیستوهشتم آذرماه، پس از ملاقات خانوادهاش با فاطمه سپهری، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ((وضعیت سلامتی خواهرم نگران کننده است)).
به دلیل فشارهای روانی از سوی مسئولین زندان، ضربان قلب خواهرم بالاست و بارها بهداری زندان فقط به تزریق و دادن داروهای خوابآور بسنده میکند.
او از درد شدید در دست چپ نمیتواند بخوابد و قادر به تکان دادن انگشتان این دست نمیباشد و با وجود اینکه جراح دستور فیزیوتراپی را سه هفته پیش داده، اما رئیس بخش زنان، لیلا رامینفر (و معاونش، رحیمزاده)، اقدامی نکرده است.
خواهرم از درد چشم و خشک شدن آن به مسئولین زندان گفته است اما مسئولین از اعزام او برای معاینه متخصص خودداری میکنند.»
فاطمه سپهری، چهارشنبه سیاُم شهریورماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش در شهر مشهد بازداشت و سپس به زندان وکیلآباد این شهر منتقل شد.
وی پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «همکاری با دول متخاصم»، «توهین به خمینی و خامنهای» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور» به هجده سال حبس محکوم شد. پس از مدتی این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر به ده سال حبس تعزیری کاهش یافت.
این کنشگر مشروطهخواه در پرونده دیگری نیز توسط دادگاه کیفری مشهد به اتهامات «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فعالیت در فضای مجازی» و «مصاحبه با رسانههای خارج از ایران» به یکسال حبس تعزیری و پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.
حکم حبس و تبعید پرهام پروری از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، توسط شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
پرهام پروری، پیشتر توسط شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاد به اتهام «محاربه» به ده سال حبس تعزیری و تبعید به زندان جاسک در استان هرمزگان و به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس محکوم شده است.
پرهام پروری، بیستوشش ساله، فارغ التحصیل رشتهی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی ارومیه، قهرمان چند دورهی رشته ورزشی شنای کشور، اهل سقز و ساکن تهران، دوازدهم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی در تهران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری همراه با ضرب و شتم بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد. وی پس از مدتی در تاریخ چهاردهم دیماه همان سال به زندان تهران بزرگ منتقل گردید.
پرهام پروری، فروردینماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، به همراه بیست زندانی سیاسی دیگر بدون اطلاع قبلی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین منتقل شد.
دانیال عقیلی، زندانی سیاسی مشروطهخواه محبوس در زندان اوین توسط شعبه بیستونه دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به پنج سال حبس محکوم شده است.
دانیال عقیلی، بیست ساله، ساکن تهران، بیستوسوم شهریورماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی) توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
سجاد ایماننژاد از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، توسط شعبه بیستوهشتم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه» به ده سال حبس در تبعید به شهرستان ایرانشهر و به اتهام «ایراد ضرب و جرح عمدی با سلاح سرد» به یک سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و پرداخت بیش از دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان دیه به هفت شاکی (مامورین انتظامی-امنیتی) محکوم شده است.
سجاد ایماننژاد، بیستودو ساله، اهل اردبیل و ساکن تهران، شانزدهم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی پس از مدتی به زندان اوین انتقال داده شد.
محمدحسین سپهری و حسین سپهری، برادران فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، برغم گذشت بیش از دو ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیلآباد مشهد محبوس هستند.
به نقل از یک منبع آگاه: «آقایان سپهری علیرغم گذشت بیش از هفتاد روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیلآباد مشهد بسر میبرند. همچنین، این شهروندان در برقراری تماس تلفنی با خانواده، با محدودیتهایی مواجه بوده و اجازه صحبت در مورد پرونده قضایی خود ندارند.»
اصغر سپهری، برادر این زندانیان سیاسی نیز در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «برگه دفاعیهای که محمدحسین سپهری در اعتراض به حکم اخراج از آموزش و پرورش نوشته، توسط زندان گرفته شده و پس نمیدهند به دلیل اینکه از دادستان مشهد در آن نام برده است.
آموزش و پرورش مشهد، در تاریخ بیستونه مهر، حکم اخراج برادرم را صادر کردند و در تاریخ سی آبانماه، در زندان این حکم به برادرم ابلاغ شده و یک ماه مهلت اعتراض داده بودند. دلیل این حکم را عضویت در گروه بیانیه استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی، حمایت از پادشاهی و … بیان کردند.»
حسین و محمدحسین سپهری، ششم مهرماه، به دلیل حضور در بیمارستان شهناز پهلوی (قائم) مشهد، برای آگاهی از حال خواهرشان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان وکیلآباد منتقل شدند.
محمدحسین سپهری، پیشتر نیز به دلیل امضای بیانیه ۱۴ (استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در نهایت هشتم خردادماه سال ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی ساکن شیراز، بیستوهفتم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «ظهر روز دوشنبه بیستوهفتم آذرماه، شش مامور امنیتی با مراجعه به منزل خانم فهندژ، اقدام به بازداشت وی کردند. ماموران با تهدید و ارعاب ساکنان، به تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی وی و همسرش از جمله کتابها، طلا و نقرههای منقوش به نمادهای بهائی، ارز، اسباب بازی کودکان، لپتاپ و پرینتر را ضبط کردند. ماموران امنیتی تعدادی از اسناد ملکی از جمله سند منزل را پاره کرده و در گوشهای ریخته بودند تا در نگاه اول دیده نشود. برخی عکسهای خانوادگی نیز پاره شده و در کمد ریخته شده بود.»
تا کنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.
نفیسا سعادت یار، شهروند بهائی ساکن گرگان، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهرستان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و به مدت چهار سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی محکوم شده است.
نفیسا سعادت یار و همسرش پویا امری، یکم بهمنماه سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی هر کدام با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شدند.
نفیسا سعادت یار، شهریورماه سال جاری، با اعمال فشار نیروهای سازمان اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی از محل کار خود اخراج شد.
Comments