شنبه ۹ دی، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
گزارش هفتگی، نقض حقوق بشر در ایران
سه تن از زندانیان سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین به نامهای احسان قدیری، سجاد بخشعلی و حامد محققی، توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران هر کدام به یک سال حبس، دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و دو سال تبعید محکوم شدهاند.
اتهامات مطرح شده علیه این سه کنشگر پادشاهیخواه، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
احسان قدیری، سجاد بخشعلی و حامد محققی، اواخر شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری در تهران بازداشت، و به زندان اوین منتقل شدند.
بنابر گزارش منابع حقوق بشری، صبح ششم دیماه، در هنگام بازدید قاضی ایمان افشاری از بند زنان زندان اوین، شماری از زندانیان اقدام به سردادن شعارهای اعتراضی کردند که در پی این اقدام بادیگاردهای او با حمله به زندانیان، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
ایمان افشاری در پاسخ به اعتراض زندانیان دستور تبعید شکیلا منفرد و چند زندانی دیگر به استان سیستان و بلوچستان را صادر کرد. شکیلا منفرد، از تماس با خانوادهاش نیز محروم شده است.
در پی انتشار این خبر در اشکان منفرد، برادر شکیلا منفرد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خانواده ما به دنبال تایید اخبار هستند، اما شنیدهها از بند زنان زندان اوین حاکی است که عصر امروز قاضی ایمان افشاری با حضور در بند زنان و ایجاد تشنج و درگیری، دستور داده به منظور جلوگیری از ارتباط همبندیها با یکدیگر، طی یک هفته زنان زندانی در این بند به سایر شهرها/زندانها منتقل شوند.
کارت تلفن شکیلا از عصر امروز مسدود و دستور انتقال به سیستان و بلوچستان صادر شده است.»
این کنشگر پادشاهیخواه، دهم شهریورماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، هنگام خروج از منزل بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی در تاریخ بیستوچهارم شهریورماه همان سال، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.
وی یکم بهمنماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، پس از اتمام جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پروندهاش که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.
شکیلا منفرد، در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری کاهش یافت.
شکیلا منفرد، در زمان سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان قرچک ورامین با پرونده جدیدی مواجه شد. وی پس از مدتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام» و «نشر اکاذیب» به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت ده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در طی تماس تلفنی با خانوادهاش از افزایش محکومیت خود به یازده سال حبس تعزیری خبر داد.
چهارم دیماه، جلسه رسیدگی به اتهامات ده تن از زندانیان سیاسی مشروطهخواه به نامهای محمدرضا کامرانی نژاد، وحید سرخ گل، کاظم علینژاد بارانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی اصغر حسنیراد، سامان رضایی، پیام باستانی پاریزی و حجتاله رافعی، در شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
اتهامات مطرح شده علیه این کنشگران مشروطهخواه، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی و خارجی»، «تبلیغ علیه نظام»، «اهانت به رهبری»، «اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران» و «تشویق مردم به ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی» عنوان شده است.
آرشام رضایی، بیستوپنجم مهرماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در فردیس کرج بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شد.
وحید سرخ گل، هجدهم مردادماه سال جاری، پس از حضور در شعبه سوم دادسرای انقلاب استان کرمانشاه بازداشت، و به بند اطلاعات سپاه واقع در زندان دیزلآباد استان کرمانشاه منتقل شد. وی بیستوپنجم مردادماه، از زندان دیزلآباد کرمانشاه به زندان اوین، منتقل گردید.
میثم غلامی، یازدهم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در شهرستان نوشهر بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.
علی اصغر حسنیراد، دهم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.
پیام باستانی پاریزی، بیستم شهریورماه سال جاری، در خانه پدریاش، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و یکم مهرماه، پس از پایان یافتن مراحل بازجویی از بازداشتگاه یک-الف سپاه پاسداران به زندان اوین منتقل شد.
کاظم علینژاد بارانلو، بیستونهم آبانماه سال جاری، در منزل شخصیاش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
وحید قدیرزاده، هجدهم مردادماه سال جاری، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش در تهران بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
حجتاله رافعی، معلم مشروطهخواه، یکم شهریورماه سال جاری، در منزل شخصیاش در شهرستان شهریار، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.
سامان رضایی، بیستودوم شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در کرج بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.
محمدرضا کامرانی نژاد، سیزدهم شهریور سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی بیستوهشتم آبانماه، با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
اکبر قلیزاده، مشهور به یاشار تبریزی، زندانی سیاسی مشروطهخواه از بیستودوم آذرماه، با دستور مسئولان زندان از حق تماس تلفنی با خانوادهاش محروم است.
این کنشگر مشروطهخواه، بیستوسوم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تبریز بازداشت، و به بند دویستوچهل وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد. وی پس از مدتی به بند چهار زندان اوین منتقل گردید.
اکبر قلیزاده، بیستُم خردادماه نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و به بند دویستونه وزارت اطلاعات منتقل شد. وی سوم تیرماه، پس از پایان مراحل بازجویی با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد گردید.
وی دوم شهریورماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
اکبر قلیزاده، پیشتر نیز در تاریخ یازدهم اردیبهشتماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی پنجم بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، با پایان یافتن دوره محکومیتاش از زندان رجاییشهر کرج آزاد شد.
سحرگاه هشتم دیماه، حکم اعدام چهار زندانی امنیتی به نامهای آرام عمری، رحمان پرهازو، وفا هناره و نسیم نمازی، به اتهام «محاربه و افساد فیالارض از طریق جاسوسی برای اسرائیل به قصد برهم زدن امنیت کشور» در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد.
حکم اعدام این زندانیان طی روزهای اخیر توسط شعبه سیونه دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید شده بود.
این افراد آبانماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی به اتهام «محاربه و افساد فیالارض از طریق جاسوسی برای اسرائیل به قصد برهم زدن امنیت کشور» اعدام محکوم شدند.
بهفر لاله زاری و رضوانه احمد خانبیگی، توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» و «بابت تبلیغ علیه نظام» هر کدام به پنج سال محکوم شدند.
بهفر لالهزاری به همراه همسرش، رضوانه احمد خانبیگی، بیستوهشتم شهریورماه سال جاری
، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیشان در تهران، بازداشت شدند.
بهفر لالهزاری، اکنون در یکی از بندهای امنیتی زندان اوین محبوس است. رضوانه احمدخانبیگی نیز پس از تفهیم اتهام در شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین، به زندان قرچک ورامین، منتقل شده است.
اسماعیل نریمانپور، نوکیش مسیحی عضو «کلیسای پیام رهایی»، سوم دیماه توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان دزفول بازداشت شد.
ماموران هنگام بازداشت، اقدام به تفتیش منزل او کردهاند و شماری از وسایل وی از جمله لپ تاپ و تلفن همراه با خود بردهاند.
تا کنون از محل نگهداری و اتهامات مطرح شده علیه این نوکیش مسیحی اطلاعی در دست نیست.
Commenti