top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نقض حقوق بشر در ایران

جمعه ۱۳ بهمن، ۲۵۸۲ شاهنشاهی


 

محمدحسین سپهری، برادر فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه با گذشت بیش از چهار ماه از زمان بازداشت، کماکان بطور بلاتکلیف در زندان وکیل‌آباد مشهد محبوس است.



به نقل از اصغر سپهری برادر این زندانی سیاسی: «محمدحسین سپهری علیرغم گذشت چهار ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان وکیل‌آباد مشهد در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می‌برد و تا کنون برای وی قرار وثیقه جهت آزادی موقت، تعیین نشده است.»

محمدحسین سپهری، ششم مهرماه، به دلیل حضور در بیمارستان شهناز پهلوی (قائم) مشهد، برای آگاهی از حال خواهرشان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان وکیل‌آباد منتقل شد.

وی پس از مدتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

محمدحسین سپهری، پیش‌تر نیز به دلیل امضای بیانیه ۱۴ (استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروه‌های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در نهایت هشتم خردادماه سال ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان وکیل‌آباد مشهد آزاد شد.


 

علیرضا و امیر نورمحمدی، نوکیشان مسیحی ساکن کرج، در دادسرای انقلاب این شهر به اتهام «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.



علیرضا و امیر نورمحمدی، بیستم آذرماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از یک ماه هر کدام با قرار وثیقه صدوپنجاه میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.


 

حکم چهار سال حبس تعزیری حوریه سادات محسنی، شهروند بهائی ساکن مشهد، دی‌ماه سال جاری توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.



حوریه سادات محسنی، هجدهم آذرماه سال جاری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به نقل از یک منبع نزدیک به این شهروند بهائی: «بر اساس حکمی که روز سه‌شنبه دهم بهمن‌ماه، توسط شعبه چهار دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی صادر و به خانم محسنی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور به تحمل سه سال حبس تعزیری و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. دادگاه انقلاب وکیل تعیینی این شهروند بهائی را نپذیرفته و به محض ورود پرونده به شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر اقدام به تایید رای محکومیت نموده است.»

حوریه سادات محسنی، بیستم آبان‌ماه، پس از حضور در شعبه نهصد و سه دادسرای انقلاب این شهر، به اتهامات «تشکیل گروه غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. 

این شهروند بهائی در نهایت با قرار وثیقه سه میلیارد تومانی آزاد شد.


 

حکم سه سال و هشت ماه حبس تعزیری گلنوش نصیری و فریده مرادی، شهروندان بهائی ساکن مشهد، توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.



این شهروندان بهائی پیش‌تر توسط اول دادگاه انقلاب این شهر، اتهامات «عضویت در دسته ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هر کدام به سه سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند.

گلنوش نصیری و فریده مرادی، شهریورماه سال جاری پس از حضور در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای انقلاب شهر مشهد بازداشت، و پس از سپری کردن مراحل بازپرسی و هر کدام با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی از زندان وکیل‌آباد آزاد شدند.


 

خالد پیرزاده از قهرمانان پرورش اندام ایران و زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، بیست‌ونهم دی‌ماه، در پی ناگواری نهش جسمانی‌اش از زندان اوین به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده است.



به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه : «بیست‌ونهم دی‌ماه، آقای پیرزاده به دلیل بیماری قلبی (آریتمی) از زندان اوین به بیمارستان لقمان منتقل شد. وی هم اکنون در حالی که با پابند به تخت بسته شده در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان تحت درمان است.»

خالد پیرزاده، شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اهواز بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

وی دی‌ماه سال جاری، توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شد.

خالد پیرزاده، پیش‌تر نیز خردادماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، در حین شعارنویسی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی در نهایت بیست‌ودوم بهمن‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) پس از ماه‌ها اعتصاب غذا با کاهش شدید وزن و وضعیت جسمانی وخیم از زندان شیبان اهواز آزاد شد.


 

حکم شش سال و هشت ماه حبس تعزیری رویا ملکوتی، شهروند بهائی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، توسط شعبه سی‌وپنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد‌.



این شهروند بهائی پیش‌تر شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «تشکیل دسته‌ها و جمعیت ها با هدف بر هم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال و  هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

رویا ملکوتی، هفتم مردادماه سال جاری، پس از حضور در شعبه نهصدوسه دادسرای ناحیه نُه شهر مشهد بازداشت، و به زندان وکیل‌آباد منتقل شد.

 

سجاد ایمان‌نژاد از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران، برغم نیاز شدید به رسیدگی پزشکی، در زندان اوین از حق درمان محروم مانده است.



به نقل از یک منبع آگاه: «سجاد از بیماری دیسک کمر رنج می‌برد و اخیراً وضعیت بیماری‌اش بدتر شده است. با وجود نوشتن نامه‌ای به رئیس زندان برای اعزام به مرخصی درمانی جهت انجام عمل جراحی، تا کنون مسئولان از انجام این کار خودداری کرده‌اند. این مسئله تحمل دوران زندان را برای آقای ایمان‌نژاد سخت‌تر کرده است.»

سجاد ایمان‌نژاد، بیست‌ودو ساله، اهل اردبیل و ساکن تهران، شانزدهم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی پس از مدتی به زندان اوین انتقال داده شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه بیست‌وهشتم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه» به ده سال حبس در تبعید به شهرستان ایرانشهر و به اتهام «ایراد ضرب و جرح عمدی با سلاح سرد» به یک سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و پرداخت بیش از دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان دیه به هفت شاکی (مامورین انتظامی-امنیتی) محکوم شد.


 

درخواست دادرسی عباس (مجاهد) کورکوری از بازداشت‌شدگان محکوم به اعدام خیزش ملی ایران، در دیوان عالی جمهوری اسلامی ثبت شد.



عباس‌کورکوری، در جریان خیزش ملی ایران، روز بیست‌‌ونُهم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان ایذه بازداشت شد. وی به اتهام دروغین مشارکت در قتل کیان پیرفلک، کودک خردسال به قتل رسیده توسط‌ جمهوری اسلامی، به اعدام محکوم شده است؛ اتهامی که بارها از سوی خانواده پیرفلک رد شده است.

حکم اعدام عباس کورکوری، پیش‌تر توسط شعبه سی‌ونه دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید و به واحد اجرای احکام ایذه ارسال شده بود.


 

پیکر بی‌جان ‎سپهر شیرانی، پس از دو روز بازداشت و شکنجه، سحرگاه دوازدهم بهمن‌ماه، در پشت‌بام خانه‌شان در حالی پیدا شد که به سرش گلوله شلیک شده بود.



سپهر شیرانی، هجده ساله، دانشجوی ترم اول دانشگاه سیستان و بلوچستان، اهل فنوج و ساکن زاهدان، دهم بهمن‌ماه، به دلیل فعالیت در فضای مجازی توسط نیروهای اطلاعات سپاه در زاهدان بازداشت شده بود.

منابع حقوق بشری اعلام کرده‌اند، سپهر شیرانی، دوازدهم بهمن‌ماه، بر اثر شکنجه نیروهای سازمان اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی جان خود را از دست داده است.

بنابر گزارش منابع محلی، علاوه بر اصابت گلوله به ناحیه سر، آثار شلاق، کبودی و شکستگی دست راست سپهر شیرانی، مشهود بوده است.

مهدی شمس‌آبادی، دادستان استان سیستان و بلوچستان، در دروغی آشکار خبر بازداشت و جان باختن سپهر شیرانی بر اثر شکنجه نیروهای امنیتی را انکار کرد.

وی همچنین به رسانه‌های حکومتی اعلام کرد، این فرد هیچگونه سابقه زندان و بازداشت شدن نداشته است. علت جان باختن او خودکشی اعلام شد.


 

1件のコメント


ゲスト
2月05日

لعنت ابدی بر توده ایها کمونیستها مارکسیست‌های اسلامی که فتنه پنجاه و هفت را بنا نهادند لعنت بر آمریکا و انگلیس و اروپا که برای غارت منابع ایران نقشه کثیف پنجاه و هفت را کشیدند ای پادشه خوبان وقت است که باز آیی

いいね!
bottom of page