گزارش هقتگی نقض حقوق بشر در ایران
جمعه ۲۷ بهمن، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی مشروطهخواه محبوس در زندان اوین با وجود ناگواری نهش جسمانیاش از حق درمان محروم مانده است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده کاظم علینژاد: «آقای علینژاد از بیماری دیابت شدید رنج میبرد. در حالت عادی میزان قند خون وی به شدت افزایش مییابد که این امر خطر بیماریهای جدی چشمی مانند آب مروارید و گلوکوم را افزایش میدهد و حتی احتمال نابینایی را به همراه دارد. با این حال او از رسیدگی پزشکی محروم مانده و مسئولین مربوطه با اعزام وی به مراکز درمانی و بیمارستان جلوگیری به عمل آوردهاند.»
کاظم علینژاد بارانلو، بیستونهم آبانماه، در منزل شخصیاش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.
این کنشگر مشروطهخواه در نهایت توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد.
حکم شش ماه حبس منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی پادشاهیخواه، توسط شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان قزوین عینا تایید شد.
منوچهر بختیاری، دهم آبانماه سال جاری، در پروندهای جدید به اتهام «توهین به رهبری» توسط شعبه اول دادگاه انقلاب قزوین به شش ماه حبس محکوم شده بود.
سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری نیز در صفحه اینستاگرامش از ناگواری نهش جسمانیاش همسرش و محرومیت این پدر دادخواه از حق درمان خبر داد.
منوچهر بختیاری، نُهم اردیبهشتماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش در تهران بازداشت و به سه سال و شش ماه حبس تعزیری، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
این پدر دادخواه در پروندهی دیگری که در زندان، قوهقضائیه علیهاش گشوده است، نیز توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، به ریاست سید موسی آصف الحسینی به هجده سال حبس و هفتادوچهار ضربه شلاق محکوم شد.
اتهامات مطرح شده علیه وی در این پرونده جدید، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور»، «تشکیل و اداره گروه در بستر فضای مجازی با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «نشر اکاذیب»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی و همکاری با گروههای مخالف نظام» عنوان شده است.
عباس (مجاهد) کورکوری از بازداشتشدگان محکوم به اعدام خیزش ملی ایران، از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانوادهاش محروم مانده است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده کورکوری: «آقای کورکوری از زمان بازداشت مورخ بیست و نهم آذر ۲۵۸۱ (۱۴۰۱) تا کنون در یکی از سلولهای انفرادی زندان شیبان اهواز بسر میبرد. همچنین وی از اسفندماه سال گذشته تا کنون از برقراری تماس با خانواده محروم بوده است.»
عباسکورکوری، در جریان خیزش ملی ایران، روز بیستونُهم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان ایذه بازداشت شد. وی به اتهام دروغین مشارکت در قتل کیان پیرفلک، کودک خردسال به قتل رسیده توسط جمهوری اسلامی، به اعدام محکوم شده است؛ اتهامی که بارها از سوی خانواده پیرفلک رد شده است.
حکم اعدام عباس کورکوری، پیشتر توسط شعبه سیونه دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید و به واحد اجرای احکام ایذه ارسال گردید.
درخواست دادرسی عباس کورکوری، طی روزهای اخیر در دیوان عالی جمهوری اسلامی ثبت شده است.
صفا عائلی، دایی جاویدنام مهسا امینی، شعبه یکم دادگاه انقلاب شهرستان سقز به اتهامات «مشارکت در اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» و «تبلیغ علیه نظام» به پنج سال و نیم حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و نوشتن مطالبی در رابطه با نیروهای نظامی-انتظامی جانباخته، محکوم شده است.
صفا عائلی، چهاردهم شهریورماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی) در منزل شخصیاش در محلهی چم ولیخان شهرستان سقز، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت، و در نهایت بیستوپنجم مهرماه، با قرار وثیقه به طور موقت از زندان شهرستان سقز آزاد شد.
محمد کمیل زندخانی، نوزده ساله و اهل ایلام، نوزدهم بهمنماه، پس از ابلاغ حکم سیزده سال زندان و مورد تهدید قرار گرفتن در اداره اطلاعات جمهوری اسلامی در محل سکونتش در محله آزادی از یک ساختمان شش طبقه خود را به پایین پرتاب کرد و به زندگیاش پایان داد.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده زندخانی: «خودکشی کمیل متعاقب احضار و بازجویی و تهدید چند ساعته وی توسط اداره اطلاعات انجام گرفته است. اداره اطلاعات روز گذشته، وی را تهدید کردند که اگر با آنها همکاری نکند مسئولیت کشته شدن یکی از نیروهای سرکوبگر حکومتی در ایلام در جریان خیزش ملی ایران را بر عهده وی خواهند انداخت و خانوادهاش نیز بهای سنگینی خواهند داد و همین امر موجب خودکشی کمیل شده است.»
کمیل زندخانی، یکم آبانماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) در جریان خیزش ملی ایران بازداشت، و پس از چند روز با وثیقه آزاد شده بود. وی سیام آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) برای بار دیگر بازداشت، و پس از نوزده روز، پیکر نیمهجانش مقابل درب منزل پدر و مادریش رها شده بود.
نوشین مصباح، شهروند بهائی ساکن مشهد، بیستوسوم بهمنماه، پس از مراجعه به شعبه بیستویک واحد اجرای احکام دادسرای مشهد بازداشت، و برای تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان وکیلآباد منتقل شد.
نوشین مصباح، اوایل شهریورماه سال جاری، با دریافت ابلاغیهای به دادسرای مشهد احضار و پس پایان مراحل بازپرسی با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی آزاد گردید.
این شهروند بهائی، پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مشهد، به اتهامات «عضویت در گروه با هدف برهم زدن نظم و امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سه سال و هشت ماه حبس محکوم گردید.
پیشتر حکم صادر شده علیه نوشین مصباح، توسط شعبه سیوهفت دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به اتهام «عضویت در گروه با هدف برهم زدن نظم و امنیت کشور» به یک سال حبس تعزیری کاهش یافت.
کیوان رحیمیان، شهروند بهائی ساکن تهران، توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» به پنج سال حبس، شش سال محرومیت از حقوق اجتماعی و پرداخت پنچاه میلیون تومان جریمه نقدی و به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» به تحمل چهار سال حبس محکوم شد.
کیوان رحیمیان، بیستوهفتم تیرماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
این شهروند بهائی از اساتید دانشگاه مجازی بهائیان ایران، پیشتر نیز در سال ۲۵۷۰ (۱۳۹۰ خورشیدی)، توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت و پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی با قرار وثیقه آزاد شد.
این شهروند بهائی در نهایت توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در گروههای غیرقانونی ـ دانشگاه مجازی بهائیان» به پنج سال حبس تعزیری و پرداخت نودوهفت میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. حکم صادر شده توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران، عینا تائید گردید. کیوان رحیمیان، شهریورماه ۲۵۷۶ (۱۳۹۶ خورشیدی) پس از اتمام دوران محکومیت ناعادلانه خود آزاد شد.
مینا کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز، بیستوچهارم بهمنماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان عادلآباد منتقل شد.
به نقل از یک منبع آگاه: «بازداشت مینا روز سهشنبه بیستوچهارم بهمنماه توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابانهای شیراز صورت گرفت. وی پس از دستگیری، برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان عادل آباد این شهر منتقل شد.»
این شهروند بهائی یازدهم دیماه با دریافت ابلاغیهای، جهت اجرای حکم پنج سال حبس خود به شعبه یک اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شده بود.
منزل شخصی مینا کرمی، بیستوچهارم فروردینماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مورد تفتیش قرار گرفت. این شهروند بهائی پس از مدتی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، (پلاک ۱۰۰) احضار و بازداشت شد. وی در نهایت پس از اتمام مراحل بازجویی با قرار وثیقه هشتصد میلیون تومانی آزاد گردید.
مینا کرمی، شهریورماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شیراز به اتهام «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» به پنج سال حبس تعزیری، پنج میلیون تومان جزای نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت ده سال و منع خروج از کشور با ابطال گذرنامه به مدت دو سال محکوم شد. این حکم در نهایت توسط شعبه سیوهفت دادگاه تجدیدنظر استان فارس عینا تایید شد.
رویا ثابت، شهروند بهائی بیستوششم بهمنماه، توسط اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی در شیراز بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده ثابت: بازداشت رویا پس از احضار توسط اطلاعات سپاه پاسداران صورت گرفت. رویا ثابت در تاریخ چهاردهم دیماه جهت پرستاری از پدر و مادر بیمار و سالمندش از امارات به شیراز سفر کرد. او قرار بود در تاریخ پنجم بهمنماه، به امارات بازگردد اما دو روز قبل از تاریخ ، ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل ایرج ثابت و نصرت ممتاز سروستانی، پدر و مادر وی آمده و با ارائه حکم بازرسی خانه، اقدام به تفتیش خانه و بازجویی از رویا و دو تن از اعضای خانواه به نامهای مهرداد و فلورا ثابت کردند. سپس بدون ارائه حکم بازرسی، به منزل دو عضو خانواده رفته و اقدام به تفتیش خانه آنها کردند. در این میان چهار تلفن همراه اعضای خانواده و برخی مدارک رویا ثابت از جمله پاسپورت، بلیط هواپیما، گواهینامه رانندگی امارات و کارت هویت امارات را ضبط کردند. همچنین به رویا گفتند که ممنوع الخروج است و منتظر احضاریه دادسرای انقلاب اسلامی شیراز باشد.
تا کنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.
header.all-comments