top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

  • Writer: AD MIN
    AD MIN
  • 17 hours ago
  • 5 min read

Updated: 3 minutes ago

گزارش هفتگی از نادیده انگاشتن حقوق و آزادی‌های شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران

ــ شنبه ۱۳ اردیبهشت، ۲۵۸۴ شاهنشاهی


بررسی پرونده گلاره عباسی در دادگاه تجدید نظر پرونده گلاره عباسی، کنشگر سیاسی پادشاهی‌خواه و زندانی سیاسی پیشین، به مرحله تجدیدنظر رسیده و قرار است به‌زودی در دادگاه تجدیدنظر مورد بررسی قرار گیرد.



زندانی سیاسی

گلاره عباسی پیش‌تر در مردادماه ۲۵۸۰ شاهنشاهی( ۱۴۰۰ خورشیدی) بازداشت شده و پس از گذراندن دوران حبس، در بهمن‌ ۲۵۸۱ شاهنشاهی (۱۴۰۱ خورشیدی) با آزادی مشروط از زندان آزاد شده بود. با این حال، در ۲۸ بهمن‌ماه سال گذشته بار دیگر توسط نیروهای اطلاعات سپاه دستگیر و به مدت ۱۲ روز در بازداشتگاه یک-الف در سلول انفرادی و تحت بازجویی شدید نگهداری شد.


وی در ۹ اسفندماه همان سال با وثیقه یک میلیارد تومانی به‌طور موقت آزاد شد. دادگاه رسیدگی به اتهامات گلاره عباسی در تاریخ ۱۶ فروردین‌ماه سال جاری در شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب برگزار شد و قاضی پرونده او را به اتهام‌هایی چون «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی»، «ارتباط با گروه‌های مخالف خارج از کشور»، «انتقال اطلاعات امنیتی» و «تبلیغ علیه نظام» مجرم شناخته و در مجموع به چهار سال و سه ماه زندان محکوم کرد.


پرونده او اکنون در حال بررسی در مرحله تجدیدنظر است و انتظار می‌رود رأی نهایی در ماه‌های آینده صادر شود.


عدم تماس محمدحسین سپهری با خانواده

اصغر سپهری، برادر زندانیان سیاسی میهن‌پرست، فاطمه و محمدحسین سپهری در حساب ایکس خود نوشته است که از تاریخ ۱۹ فروردین‌ماه سال جاری محمدحسین سپهری⁩، زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، هیچ‌گونه تماسی با خانواده نداشته است. 


زندانی سیاسی

آقای سپهری نوشت: «او در آخرین تماس خود، نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت ⁧ فاطمه سپهری⁩ در بند ۵ این زندان ابراز کرده بود. طی دو هفته گذشته، خانواده برای ملاقات هفتگی به زندان مراجعه کرده‌اند، اما موفق به دیدار با او نشده‌اند. مسئولان زندان می‌گویند که او در اعتراض به وضعیت خواهرم در بند ۵، از تماس تلفنی و ملاقات کابینی با خانواده خودداری کرده است.»


‏وی افزود: «برادرم اکنون با گذشت نزدیک به ۲۰ ماه از بازداشت مجدد، همچنان در حبس به‌سر می‌برد. او پدر دو پسر ۱۰ و ۱۷ ساله است که حدود ۶ سال است از حضور پدر محروم‌اند. وی از بیماری‌های فشار خون بالا، آرتروز کمر و گردن رنج می‌برد.»


‏اصغر سپهری همچنین در حساب ایکس خود توضیح داد: «آخرین بار (۲۷ مهر ۱۴۰۲) که برادرم برای معاینه پزشکی از زندان به مراکز درمانی منتقل شد، سونوگرافی داپلر از شریان‌های کاروتید (گردنی) او انجام شد. در گزارشی که پیوست شده، آمده است که در شریان‌های کاروتید داخلی در هر دو سمت راست و چپ، رسوب چربی و تنگی (آترواسکلروز) مشاهده شده است. میزان این تنگی در سمت راست حدود ۵۲ درصد، در سمت چپ حدود ۳۰ درصد، و در شریان کاروتید مشترک سمت چپ حدود ۲۹ درصد گزارش شده است.»


انتقال کاظم علی‌نژاد بارانلو به بیمارستان روز شنبه ۶ اردیبهشت‌ماه، کاظم علی‌نژاد بارانلو، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین، برای انجام عمل جراحی به بیمارستان طالقانی تهران منتقل و بستری شد.


زندانی سیاسی

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده وی، آقای علی‌نژاد به منظور جراحی دست آسیب‌دیده‌اش به بیمارستان منتقل شده و قرار است طی روزهای آینده تحت عمل جراحی قرار گیرد.


کاظم علی‌نژاد پیش‌تر، در دی‌ماه ۱۴۰۳ خورشیدی در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی در زندان و اجبار به پوشیدن لباس زندان هنگام اعزام به مراکز درمانی، دست به اعتصاب زده بود. همچنین در آبان‌ماه همان سال، در پی تلاش مسئولان برای انتقال او به زندان قزلحصار و مقاومت این زندانی، اقدام به خودزنی کرد که به دلیل عدم رسیدگی مناسب پزشکی، منجر به از کارافتادگی سه انگشت دستش شد. پزشکان زندان و بیمارستان طالقانی، ضرورت جراحی فوری او را تایید کرده بودند.


این زندانی سیاسی در شهریورماه ۱۴۰۳ خورشیدی نیز، در اعتراض به تراکم جمعیت و عدم رعایت تفکیک جرائم در زندان اوین، دست به خودسوزی زد. وی پس از انتقال کوتاه به بیمارستان، مجدداً به زندان بازگردانده شد.


کاظم علی‌نژاد بارانلو در اردیبهشت‌ماه سال گذشته توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به پنج سال حبس تعزیری بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محکوم شد. در این پرونده، اتهامات توهین به مقدسات و فعالیت تبلیغی علیه نظام از او رفع شده بود.


همچنین در دی‌ماه ۱۴۰۲ خورشیدی، در پرونده‌ای مشترک با ۱۰ متهم سیاسی دیگر، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعاً به ۱۱ سال زندان، دو سال منع اقامت در تهران و استان‌های همجوار، منع عضویت در گروه‌های سیاسی و اجتماعی و ضبط تلفن همراه محکوم شد.


کاظم علی‌نژاد در ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۲ خورشیدی در اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از حدود یک ماه به بند چهار زندان اوین منتقل شده بود. وی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت‌های سیاسی خود را داشته است.


تایید حکم سه نوکیش مسیحی

حکم محکومیت مهران شاملوئی، عباس سوری و نرگس نصری، سه نوکیش مسیحی ساکن تهران، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تأیید شد. این سه شهروند پیش‌تر در دادگاه بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، مجموعاً به ۴۱ سال و ۸ ماه حبس، ۴۱ سال محرومیت اجتماعی، ۹۱۰ میلیون تومان جزای نقدی و مجازات‌های تکمیلی از جمله ممنوعیت خروج از کشور، اقامت در تهران و عضویت در گروه‌های اجتماعی محکوم شده بودند.


زندانی سیاسی


تهامات این نوکیشان مسیحی، «فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام»، «عضویت در جمعیت‌های معارض» و «تشکیل کلیسای خانگی» عنوان شده است.


عباس سوری به ۱۵ سال محرومیت اجتماعی، ۱۵ سال زندان، جریمه نقدی و محدودیت‌های اقامتی و اجتماعی محکوم شده و مهران شاملوئی نیز به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس، ۱۱ سال محرومیت اجتماعی و ۲۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. نرگس نصری نیز با احکام سنگینی از جمله ۱۶ سال حبس، ۱۵ سال محرومیت اجتماعی، ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی و محدودیت‌های تکمیلی مواجه است.


این افراد در تاریخ ۱۱ آبان‌ماه سال گذشته توسط نیروهای وزارت اطلاعات به دلیل تشکیل کلیسای خانگی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. جلسه دادگاه آن‌ها در ۲۵ بهمن‌ماه همان سال برگزار شد.


اعدام محسن لنگرنشین

محسن لنگرنشین، زندانی متهم به جاسوسی و همکاری با دولت اسرائیل، صبح روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه امسال(۲۵۸۴ شاهنشاهی) در زندان قزلحصار کرج اعدام شد. اجرای این حکم در حالی صورت گرفت که پیش‌تر گزارش‌هایی درباره اعمال فشار و شکنجه برای گرفتن اعترافات اجباری از او همرسانی شده بود.


زندانی سیاسی

محسن لنگرنشین تیرماه ۲۵۸۲ شاهنشاهی(۱۴۰۲ خورشیدی) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مدت ۲۰ ماه در زندان اوین نگهداری شد که از این مدت، ۱۲ ماه را در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات گذراند. اتهامات مطرح‌شده علیه او شامل «همکاری اطلاعاتی با موساد»، «مشارکت در ترور حسن صیاد خدایی»، و انجام «اقدامات شناسایی و فیلمبرداری در مناطق امنیتی» اعلام شده است.


رسانه‌های وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی مدعی شده‌اند که وی در تمامی مراحل رسیدگی، به اتهامات خود اعتراف کرده و پرونده او «دارای مستندات بی‌عیب و نقص» بوده است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که منابع نزدیک به خانواده آقای لنگرنشین، از اخذ اعترافات زیر تهدید و وعده فریبکارانه‌ی تخفیف مجازات خبر داده‌اند.


بر اساس این گزارش‌ها، او به اجبار بازجویان سناریویی از تعقیب و فیلمبرداری از اهداف امنیتی را مقابل دوربین بازگو کرده است. همچنین اعلام شده بود که در برگه‌های رسمی زندان، نامی از حکم اعدام وی برده نشده و تنها به محکومیت حبس، جریمه نقدی و رد مال اشاره شده بود.


حکم اعدام محسن لنگرنشین توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر و در دیوان عالی کشور تأیید شد. سه درخواست اعاده دادرسی او بی‌پاسخ یا بدون ارائه توضیح حقوقی رد شد.


روز پیش از اعدام، پدر و مادر این زندانی با انتشار ویدئوهایی از آخرین ملاقات با فرزندشان در زندان قزلحصار خبر داده و نسبت به ابهامات موجود در پرونده هشدار داده بودند. پدر محسن از مردم و نهادهای حقوق بشری درخواست کمک کرده و گفته بود فرزندش بدون دادرسی عادلانه به اعدام محکوم شده است.


پیکر نگار کورکور در ایران به خاک سپرده شد پیکر نگار کورکور، خواهر مجاهد کورکور، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، پس از انتقال به ایران، با تدابیر شدید امنیتی در روستای تخت کاشان از توابع ایذه به خاک سپرده شد.


زندانی سیاسی

نگار کورکور در تاریخ ۲۶ فروردین‌ماه سال جاری بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در آلمان درگذشته بود. مجاهد کورکور یکی از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران در سال ۲۵۸۱ شاهنشاهی در ایذه می‌باشد که به اعدام محکوم شده و پرونده او واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.



bottom of page