top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

جمعه ۲۵ آذر ۲۵۸۱ شاهنشاهی



همایون خانلری، شهروند بهائی ساکن رشت سه‌شنبه هشتم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع : «ماموران ابتدا به محل کار آقای خانلری رفته و پس از تفتیش به منزل او آمده و ضمن بازرسی برخی از لوازم شخصی وی از جمله همه کتاب‌ها ، آلبوم‌ها، موبایل، لپ‌تاپ و‌ کارت‌های بانکی این شهروند را ضبط کرده و با خود بردند. علیرغم مراجعه خانواده آقای خانلری به مراکز امنیتی-قضایی، مسئولان از ارائه پاسخی شفاف در خصوص وضعیت او امتناع می کنند.»



 

نسیم کاشانی‌نژاد، شهروند بهائی ساکن شیراز ۳۰ آبان‌ماه، جهت اجرای محکومیت شش ماهه خود در منزل شخصی‌اش واقع در شیراز بازداشت شد.


به نقل از یک منبع مطلع : «روز دوشنبه خانم کاشانی‌نژاد بدون ابلاغیه رسمی قبلی در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.»

نسیم کاشانی، پیش‌تر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی» به دو سال حبس تعزیری و منع خروج از کشور با لغو گذرنامه به مدت دو سال و معرفی روزانه به اداره‌ی اطلاعات استان به مدت دو سال محکوم شده بود. این حکم نهایتا در مرحله تجدیدنظر به شش ماه حبس تعزیری کاهش یافت.


 

رضا نیکنامی، ۲۸ ساله از بازداشت‌شدگان اعتراضات مردمی شهرستان گرمسار استان سمنان، شب پنجشنبه دهم آذرماه، در زندان این شهر اقدام به خودکشی کرد.


به نقل از یک منبع مطلع: «آقای نیکنامی به دلیل سردادن شعار اعتراضی و پاره کردن عکس علی خامنه‌ای بازداشت شده و هم اکنون به دلیل اخذ اعتراف اجباری تحت فشار است.»

رضا نیکنامی، از اوایل مهرماه در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شد. وی تا کنون بطور بلاتکلیف در زندان گرمسار بسر می‌برد.


 

محمد رخشانی‌ آزاد، علی رخشانی آزاد، امین مهدی شکراللهی، آرین فرزام‌نیا و امیر مهدی جعفری، پنج تن از نوجوانان معترضی هستند که در جریان اعتراضات مردمی در شهرهای شیراز، اهواز و کرج بازداشت و اکنون با این اتهاماتی از قبیل «محاربه و افساد فی الارض» روبرو شده‌اند.

کمپین فعالین بلوچ، در خصوص اتهام مطرح شده علیه محمد رخشانی آزاد و علی رخشانی آزاد دو برادر ۱۵ و ۱۶ ساله اهل زاهدان که در تاریخ نهم مهرماه سال جاری بازداشت شده‌اند، نوشت: «اتهام محاربه علیه این دو برادر نوجوان توسط دادگاه کیفری یک، زاهدان به ریاست قاضی فیروزه، طرح و سپس به علی کریمی، وکیل مدافع آنها ابلاغ شده است.»


 

امین مهدی شکراللهی، آرین فرزام‌نیا و امیر مهدی جعفری، سه نوجوان ۱۷ ساله دیگر نیز که در جریان برگزاری مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی در حومه آرامستان «بهشت سکینه» در کرج، بازداشت شده‌اند، در رابطه با پرونده کشته شدن یک نیروی بسیج با اتهاماتی از قبیل «افساد فی‌الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی کشور حمله به ماموران بسیج و فراجا» مواجه شده‌اند.




 

روز یکشنبه ۱۳ آذر، مرکز قوه قضائیه جمهوری اسلامی از به اجرا درآمدن حکم اعدام چهار زندانی امنیتی به نام‌های حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمود آباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی، به اتهامات «همکاری اطلاعاتی با اسرائیل» و «آدم ربایی» در زندان رجایی‌شهر کرج خبر داد.


این شهروندان به همراه ۵ تن دیگر در خردادماه سال جاری، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات تحت عنوان «اعضای شبکه مرتبط با سرویس‌های یکی از کشورهای خارجی» بازداشت شده بودند.



 

شماری از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری کشور، در تیپ شش زندان تهران بزرگ تحت شرایط اسفباری بسر می‌برند.

به نقل از یک منبع مطلع: «در هر اتاق ۱۸ تخت وجود دارد و حداقل ۱۰ نفر روی زمین می‌خوابند. روزانه سه وعده غذایی کم حجم و بسیار بدکیفیت به همراه ۲ عدد نان میان زندانیان توزیع می‌شود. آب لوله‌کشی نیز به دلیل شوری بیش از حد، قابل آشامیدن نیست. همچنین فروشگاه زندان اجناس را با قیمت بسیار بالایی به زندانیان می فروشد. برای استحمام، آب گرم در اختیار زندانیان قرار ندارد و تعداد زیادی به علت سرمای محیط، دچار سرما خوردگی شده‌اند. بعلاوه نبود دارو و لوازم بهداشتی، موجب شیوع بیماری در بین زندانیان شده است.


در ۱۰ روز گذشته، بازجویی‌ها با خشونت همراه بوده، مسئولان زندان، روزانه ۳ مرتبه تمام زندانیان را به مدت ۳۰ دقیقه در هواخوری نگه می‌دارند و سپس آمارگیری می‌کنند. در حال حاضر حدود ۳۰۰ تن در تیپ ۶ زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شوند که اکثرا در جریان اعتراضات سراسری اخیر بازداشت شدند.»



 

محسن شکاری، از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر اعدام شد.


محسن شکاری، فرزند مسعود که در تاریخ سوم مهرماه سال جاری در جریان اعتراضات اخیر ستارخان تهران بازداشت شده بود، سحرگاه روز پنجشنبه ۱۷ آذر در تهران اعدام شد.

این آزاده‌رزم در تاریخ دهم آبان‌‌ماه توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام "محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان و ایجاد رعب و وحشت و سلب آزادی و امنیت مردم و همچنین جرح عمدی با سلاح سرد به مامور بسیج حین انجام وظیفه و مسدود کردن خیابان ستارخان تهران و اخلال در نظم و امنیت جامعه" به اعدام محکوم شده بود. حکم صادره برای وی نهایتا توسط دیوان‌عالی کشور نیز تایید و اجرایی گردید.

 

ماهان صدرات، که شنبه ۱۹ آذرماه، پدرش کاظم صدرات از تایید شدن حکم اعدام وی در دیوان عالی کشور و ارجاع آن به اجرای احکام خبر داده بود، از زندان تهران بزرگ به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده‌ است‌.


به نقل از یک منبع آگاه «انتقال این معترض محکوم به اعدام به زندان رجایی شهر کرج موجب افزایش نگرانی خانواده وی در خصوص وضعیت او شده است.»

ماهان صدرات در جریان خیزش ملی جاری، پس از قتل حکومتی مهسا امینی به اتهام «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به اعدام محکوم شده است.



 

حمید قره‌حسنلو، پزشک رادیولوژیست ساکن کرج از بازداشت‌شدگان خیزش ملی جاری - در خصوص پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان - به اعدام محکوم شد. همسر وی، فرزانه قره‌حسنلو نیز به تحمل ۲۵ سال حبس در زندان اهواز -«حبس در نفی بلد به نحوی که تحت مراقبت بوده و با هیچ‌کس معاشرت و یا ملاقات نداشته باشد» محکوم شده است.


به نقل از یک منبع آگاه «ِآقای قره‌حسنلو به دلیل آسیب به ریه ناشی از ضرب و شتم در دوران بازداشت، دچار شکستگی دنده‌ها شده و ریه سمت چپ وی خونریزی داخلی کرده است. او طی دو هفته گذشته سه مرتبه تحت عمل جراحی قرار گرفته و جراحی آخر بسیار سنگین بوده، با این حال خانواده اجازه تماس و ملاقات با او را ندارند و جو بیمارستان کاملا امنیتی است.»

حمید قره‌حسنلو در جریان خیزش سراسری پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی روز سیزده آبان، در منزل شخصی‌اش به اتهام «افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی کشور» بازداشت و به اعدام محکوم شده است.


 

مجیدرضا رهنورد از بازداشت‌شدگان خیزش سراسری جاری، سحرگاه دوشنبه ۲۱ آذرماه، در برابر چشم همه اعدام شد.

جاویدنام مجیدرضا رهنورد، جوان ۲۳ ساله ساکن مشهد یکی از بازداشت‌شدگان خیزش ملی جاری، در تاریخ هشتم آذرماه توسط دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی سیدهادی منصوری به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده بود.

به نقل از یک فرد آگاه «حکم اعدام مجیدرضا رهنورد توسط دادگاه بدوی صادر و به وکیل تسخیری او ابلاغ شده است. با این حال مجیدرضا امکان اخذ وکیل تعیینی نداشته و در دادگاه همه چیز را از قبل برای محکوم کردنش محیا کرده بودند. حتی به او حق دفاع از خودش را هم ندادند.»


مجیدرضا رهنورد در جریان خیزش سراسری سال جاری، در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه - در خصوص کشته شدن دو تن از نیروهای بسیج به نام‌های حسین زینال‌زاده و دانیال رضازاده - بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.



 

محمد مهدی کرمی از بازداشت‌شدگان خیزش ملی جاری - در خصوص پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان- به عنوان متهم ردیف اول توسط شعبه یک دادگاه انقلاب البرز به ریاست قاضی موسی آصف‌ الحسینی به اعدام محکوم شده است.


محمد مهدی کرمی به خانواده خود گفته است: «هنگام بازداشت او را طوری کتک زده‌اند که بیهوش شده بود و نیروهای حکومتی فکر کردند که او مُرده و «جنازه‌اش» را اطراف دادگاه نظرآباد انداختند، اما موقع ترک آن‌جا متوجه شدند که هنوز زنده است. در این مدت مدام تحت آزارهای جنسی بوده است و نیروهای جمهوری‌اسلامی هرروز اندام‌تناسلی‌اش را لمس و تهدید می‌کنند که به او تجاوز خواهند کرد.»

محمدی مهدی کرمی در جریان خیزش سراسری پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی به اتهامات «افساد فی الارض از طریق جرایم‌ علیه امنیت کشور»، «حمله به ماموران بسیجی»، «اجتماع و‌ تبانی علیه امنیت کشور» و «انتشار فراخوان‌ علیه نظام در فضای مجازی» بازداشت و به اعدام محکوم شده است.



 

مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به «یاران ایران» توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، برای بار دوم هر یک به تحمل ده سال حبس محکوم شده‌اند.

نگار نیکول، دختر مهوش ثابت با انتشار یک عکس از مادرش در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «مادر من، مهوش ثابت، صرفاً به دلیل اعتقادات مذهبی‌اش به دیانت بهائی، بار دیگر به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. این اتفاق تنها پس از حدود چهار سال رهایی از یک دوره ناعادلانه ۱۰ ساله پشت میله‌های زندان رخ داد. بهائی بودن جرم نیست، کاری که مقامات با مردم بی‌گناه ایران انجام می‌دهند همین است!»


مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، در تاریخ یکشنبه نهم مردادماه سال جاری برای بار دوم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و هر یک به تحمل ده سال حبس محکوم شده‌اند.

بر اساس کیفرخواستی که پیشتر توسط دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران صادر شد، مهوش ثابت به «اداره جمعیت تحت عنوان فرقه انحرافی ضاله با هدف برهم زدن امنیت کشور »متهم و با اعمال ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی یعنی از دو تا ده سال حبس برای این شهروند بهائی درخواست شده بود.

ملاقات با شهروندان بهائی در شهرهای مختلف ایران، شرکت در مراسمات مذهبی بهائیان و ارتباط با بهائیان خارج از کشور با استفاده از برنامه واتس اپ از مصادیق اتهامات علیه این شهروند بهائی عنوان شده است.



 

فربد علوی، شهروند بهائی ساکن ساری یکشنبه سیزدهم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.


به نقل از یک منبع آگاه: «ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه صبح روز یکشنبه ۱۳ آذر، ماموران امنیتی با چهار ماشین سمند به منزل شخصی آقای علوی رفته و او را بازداشت کردند. ماموران پس از حدود سه ساعت به همراه آقای علوی به مغازه او رفته و آنجا را نیز تفتیش کردند.»

این شهروند بهائی پس از گذشت سه روز طی تماس تلفنی کوتاهی با خانواده و نزدیکانش از انتقال خود به زندان اوین خبر داده و تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دسترس نیست.



 

فراز حقیقت‌جو، شهروند بهائی ساکن شیراز شنبه ۱۹ آذرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان عادل‌آباد منتقل شده‌ است‌.


به نقل از یک فرد آگاه: «ساعت ۴ بعداز ظهر روز شنبه ۱۹ آذر، آقای حقیقت‌جو در محل کارش توسط ماموران لباس شخصی بازداشت و به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد. ماموران پس از دستگیری منزل شخصی وی را مورد تفتیش قرار داده و لوازم الکترونیکی از جمله تلفن‌های همراه، لپ تاپ و مدارک او را ضبط کرده و با خود برده‌اند.»

تاکنون از اتهامات علیه این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.



 

محمد آباریان، ۳۴ ساله ساکن گرگان به اتهام «فراری یا پناه دادن اشخاص به تحت تعقیب» توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو گرگان به ریاست قاضی علی عابدی به ده ماه حبس محکوم شده است.


بنا بر حکم صادره آقای آباریان دلیل انتقال مینا ثابتی‌صفا یکی از زنان آزاده‌رزم خیزش ملی جاری به مکانی دیگر را وخامت وضعیت جسمانی او عنوان کرده است.

محمد آباریان در تاریخ ۲۹ شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۰ مهرماه پس از پایان مراحل بازجویی با قرار کفالت پنجاه میلیون تومانی آزاد شده بود.



 

آخرین آمار از اعتراضات سراسری در ایران

از تاریخ ۲۶ شهریورماه تا بیست و پنجم آذرماه


تعداد آزاده رزمان جان‌باخته تاکنون ۴۹۴ تن اعلام شده است.

۶۸ کودک و نوجوان (زیر ۱۸ سال) توسط نیروهای امنیتی به قتل رسیده‌اند.

۱۸۴۲۶ نفر بازداشت شده‌اند، که از این آمار تنها هویت ۳۸۶۱ نفر شناسایی شده است.

۶۳۶ نفر از دانشجویان دانشگا‌ه‌های کل کشور نیز بازداشت‌ شده‌اند.

Comments


bottom of page