top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نقض حقوق بشر درایران

جمعه ۲۲ دی، ۲۵۸۲ شاهنشاهی

 

منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان «چوبیندر» قزوین، در پرونده‌‌ی جدیدی که در زندان، قوه‌قضائیه علیه‌اش گشوده است، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، به ریاست سید موسی آصف‌ الحسینی به هجده سال حبس و هفتاد‌وچهار ضربه شلاق محکوم شد.

این اتهامات شامل «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور»، «تشکیل و اداره گروه در بستر فضای مجازی با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «نشر اکاذیب»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی و همکاری با گروه‌های مخالف نظام» عنوان شده‌اند.



منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری، نُهم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت و به سه سال و شش ماه حبس تعزیری، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

 

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از اعزام فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، به فیزیوتراپی جلوگیری می‌کند.



اصغر سپهری، برادر این بانو پادشاهی‌خواه ضمن اعلام این خبر در ارتباط با نهش جسمانی خواهرش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خواهرم قادر به تکان دادن انگشتان دست چپ خود نمی‌باشد.»

وی همچنین در مورد برادرش محمدحسین سپهری نوشت: «‏با وجود اینکه، خانواده وثیقه گذاشته‌اند اما اطلاعات مشهد از آزادی محمدحسین سپهری⁩ تا زمان دادگاه خودداری می‌کند و بیش از سه ماه، همچنان او را بلاتکلیف در زندان نگه می‌دارد.»

فاطمه سپهری، چهارشنبه سی‌اُم شهریورماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در شهر مشهد بازداشت و سپس به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «همکاری با دول متخاصم»، «توهین به خمینی و خامنه‌ای» و  «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور» به هجده سال حبس محکوم شد. پس از مدتی این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر به ده سال حبس تعزیری کاهش یافت.

این کنشگر پادشاهی‌خواه در پرونده دیگری نیز توسط دادگاه کیفری مشهد به اتهامات «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فعالیت در فضای مجازی» و «مصاحبه با رسانه‌های خارج از ایران» به یکسال حبس تعزیری و پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

محمدحسین سپهری، ششم مهرماه، به دلیل حضور در بیمارستان شهناز پهلوی (قائم) مشهد، برای آگاهی از حال خواهرشان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان وکیل‌آباد منتقل شد.



محمدحسین سپهری، پیش‌تر نیز به دلیل امضای بیانیه چهارده (استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروه‌های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در نهایت هشتم خردادماه سال ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان وکیل‌آباد مشهد آزاد شد.

 

ده تن از زندانیان سیاسی مشروطه‌خواه به نام‌های محمدرضا کامرانی نژاد، وحید سرخ گل، کاظم علی‌نژاد بارانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی اصغر حسنی‌راد، سامان رضایی، پیام باستانی پاریزی و حجت‌اله رافعی، توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به نود‌وپنج سال حبس، جزای نقدی، شلاق و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شدند.



آرشام رضایی به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تشویق مردم به درگیری و خونریزی»، «تحصیل مال نامشروع» و «نشر اکاذیب»، به پانزده سال حبس تعزیری و پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده است.

وحید سرخ گل، به اتهامات «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویق مردم به درگیری و خونریزی» به شانزده سال حبس تعزیری محکوم گردید.

میثم غلامی، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

علی اصغر حسنی‌راد، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تحصیل مال نامشروع» و «نگهداری مواد مخدر» به هشت سال حبس تعزیری و یازده ضربه شلاق، پرداخت مبلغ سه‌میلیون و یکصد و هفتاد‌وسه هزار و سیصد و سی‌وسه تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده است.

پیام باستانی پاریزی، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشکیل دستجات با هدف برهم زدن امنیت کشور» به شانزده سال حبس تعزیری محکوم گردید.

کاظم علی‌نژاد بارانلو، به اتهامات «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده است.

وحید قدیرزاده، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم گردید.

حجت‌اله رافعی، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده است.

سامان رضایی، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردید.

محمدرضا کامرانی نژاد، به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آرشام رضایی، بیست‌‌وپنجم مهرماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در فردیس کرج بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شد.

وحید سرخ گل، هجدهم مردادماه سال جاری، پس از حضور در شعبه سوم دادسرای انقلاب استان کرمانشاه بازداشت، و به بند اطلاعات سپاه واقع در زندان دیزل‌آباد استان کرمانشاه منتقل شد. وی بیست‌‌وپنجم مرداد‌ماه، از زندان دیزل‌آباد کرمانشاه به زندان اوین، منتقل گردید.

میثم غلامی، یازدهم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در شهرستان نوشهر بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.

علی اصغر حسنی‌راد، دهم مردادماه سال جاری، توسط نیروهای اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.

پیام باستانی پاریزی، بیستم شهریورماه سال جاری، در خانه پدری‌اش، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و یکم مهرماه، پس از پایان یافتن مراحل بازجویی از بازداشتگاه یک-الف سپاه پاسداران به زندان اوین منتقل شد.

کاظم علی‌نژاد بارانلو، بیست‌ونهم آبان‌ماه سال جاری، در منزل شخصی‌اش در شهرک واوان شهرستان اسلامشهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

وحید قدیرزاده، هجدهم مردادماه سال جاری، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

حجت‌اله رافعی، معلم مشروطه‌خواه، یکم شهریورماه سال جاری، در منزل شخصی‌اش در شهرستان شهریار، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.

سامان رضایی، بیست‌‌ودوم شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در کرج بازداشت، و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد.

محمدرضا کامرانی نژاد، سیزدهم شهریور سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی بیست‌وهشتم آبان‌ماه، با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.

 

نرگس منصوری، زندانی سیاسی و از امضا‌کنندگان بیانیه گذار از جمهوری اسلامی و استعفای علی خامنه‌ای، که از تاریخ چهارم دی‌ماه، دی ماه تا کنون در اعتصاب غذا بسر می‌برد. نهش جسمانی وی به دلیل خودداری از مصرف مایعات ناگوار گزارش شده است.



نرگس منصوری، به دستور مسئولان زندان از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌اش محروم شده است.

وی در اعتراض به حکم صادر شده علیه خود و دستور دادگاه مبنی بر مزایده ملک مادرش دست به اعتصاب غذا و دارو زده است.

نرگس منصوری، بیست‌ویکم مردادماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، در هنگام بازگشت از محل کار خود توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. وی در نهایت بیست‌ودوم آبان‌ماه همان سال، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.

این کنشگر سیاسی آبان‌ماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

نرگس منصوری نیمه نخست سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان اوین انتقال یافت.

 

آزاد پیکری‌فر، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع وتبانی» و «تبلیغ علیه نظام »به شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید محکوم شده است.



آزاد پیکری‌فر، بیست‌ودوم آبان سال جاری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

 

زمان (آرش) اسماعیلی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین، توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» و «حمل و نگهداری گاز اشک‌آور» به شش سال و سه ماه حبس تعزیری و دو سال تبعید محکوم شده است.



زمان اسماعیلی، بیست‌وچهارم شهریور سال جاری توسط نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی از بازداشتگاه یک-الف اطلاعات سپاه به زندان اوین منتقل شد.

 

فرزانه برزه‌کار، مادر جاویدنام عرفان رضایی نوایی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب و شعبه صد‌وشش دادگاه کیفری دو شهرستان آمل به حبس، جزای نقدی و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده است.



فرزانه برزه‌کار، دهم دی‌ماه، توسط شعبه صد‌وشش دادگاه کیفری دو شهرستان آمل به اتهام «انتشار تصاویر مبتذل و بدون حجاب در فضای مجازی» و «نشر اکاذیب رایانه‌ای در فضای مجازی» به پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی و یک سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.

این مادر دادخواه همچنین سیزدهم دی‌ماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان آمل به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اهانت به رهبری» به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده است.

فرزانه برزه‌کار، دوازدهم شهریورماه، هنگام خروج از محل برگزاری مراسم سالگرد جاویدنام جواد روحی، در شهر آمل، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان شاهی (قائم‌شهر) آزاد شد.

جاویدنام عرفان رضایی نوایی، بیست‌ویک ساله‌، در جریان خیزش ملی ایران، با شلیک مستقیم ماموران حکومت در شهر آمل به قتل رسید.

 

میثم بصیر توانا، برادر جاویدنام مهران بصیر توانا با دریافت ابلاغیه‌ای به دادسرای انقلاب شهرستان فومن احضار شد.



اتهامات مطرح شده علیه برادر دادخواه، «توهین به مقدسات» و «تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است.

جاویدنام مهران بصیر توانا، بیست‌ونه ساله‌، اهل شهر فومن، بیست‌وپنجم آبان‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران در شهر صومعه‌سرا، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید.

 

شعله شهیدی، شهروند بهائی ساکن بجنورد به همراه دو فرزندش به نام‌های فاران ثنائی و شایان ثنائی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به حبس، پرداخت جزای نقدی و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده‌اند.

بر اساس حکم صادر شده علیه این شهروندان بهائی، شعله شهیدی به پرداخت پنجاه میلیون تومان جزای نقدی، شایان ثنائی به دو سال و دو ماه حبس تعزیری و پرداخت پنجاه میلیون تومان جزای نقدی، فاران ثنائی به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.



اموال شخصی این شهروندان از قبیل لپ‌تاپ، تبلت، گوشی ها، قاب عکس و کتب مکشوفه توقیف شده و از بابت مجازات تکمیلی نیز به محرومیت از خدمات اجتماعی به مدت ده سال محکوم شده‌اند.

اتهام مطرح شده علیه این خانواده بهائی، «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام» عنوان شده است.

شعله شهیدی و آقایان ثنائی، بیست‌ودوم تیرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزلشان در شهر بجنورد بازداشت، و سیزدهم مردادماه همان سال، با قرار وثیقه آزاد شدند.

 

حکم هشت سال حبس تعزیری سیروس ذبیحی مقدم، شهروند بهائی ساکن مشهد توسط شعبه سی‌وپنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.



وی پیش‌تر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر، به اتهامات «عضویت در جمعیت‌های معارض کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال حبس محکوم شده بود.

سیروس ذبیحی مقدم، دوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) بازداشت، و در نهایت آذرماه همان سال، با قرار وثیقه آزاد شد.

 

میثم موقن، شهروند بهائی ساکن شهرکرد، چهاردهم دی‌ماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.



به نقل از یک منبع نزدیک به این شهروند بهائی: «روز پنجشنبه بیش از سی نیروی اداره اطلاعات شهرکرد که مسلح بودند، به منزل مسیح موقن، رفته و میثم موقن برادرزاده مسیح را بازداشت کردند. همچنین نیروهای امنیتی منزل آقای موقن و خودروهای مهمانان وی را تفتیش و لوازم الکترونیکی، کتاب‌های مذهبی، طلاها و اشیاء قیمتی را ضبط کردند. ماموران علت بازداشت میثم موقن را حضور در مهمانی منزل عمویش عنوان کردند و به این شهروند بهائی گفتند که تو در بازداشت قبلی تعهد داده بودی در هیچ جمع و میهمانی شرکت نمی‌کنی.»

میثم موقن، سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از ده روز آزاد شده بود.

 

Comentarios


bottom of page