top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نقض حقوق بشر در ایران

جمعه ۲۰بهمن، ۲۵۸۲ شاهنشاهی

 

هوشنگ کوشکی، آموزگار و زندانی سیاسی سابق، توسط هیات بدوی تخلفات اداری آموزش و پرورش استان لرستان، به شش ماه اخراج از شغل آموزگاری (انفصال از خدمت) محکوم شده است.



داریوش کوشکی، سردبیر رسانه «همگام با شاهزاده» و مشاور لیبرتی دلیل صدور این حکم علیه برادرش، هوشنگ کوشکی را شرکت در مراسم چهلم جاویدنام نیکا شاکرمی اعلام کرده است.

اتهام مطرح شده علیه وی، سیاسی و شامل «درگیری با نیروهای بسیج، سپاه و نیروی انتظامی» عنوان شده است.

هوشنگ کوشکی، بیست‌وچهارم تیرماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی) نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و دوم شهریورماه همان سال با پایان مراحل بازجویی با قرار وثیقه از زندان خرم‌آباد آزاد شد. وی پس از مدتی به سه ماه و یک روز حبس محکوم شده بود.


 

سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، با وجود ناگواری نهش جسمانی‌اش از حق درمان و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.

به نقل از یک منبع آگاه: «سمانه نوروز مرادی از نواحی زانو و لگن دچار آسیب دیدگی شدید شده است و حتی قادر به انجام کارهای روزمره خود نیست. با این وجود، با دستور رئیس بهداری زندان اوین، این زندانی سیاسی از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است.»



سمانه نوروز مرادی، که پیش‌تر نیز به دلیل ادمینی کانال تلگرامی «کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی» چندین سال در زندان بود، چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش واقع در غرب تهران بازداشت شد. وی شانزدهم اردیبهشت‌ماه، به بند زنان زندان اوین منتقل گردید.

این کنشگر پادشاهی‌خواه، بیست‌ودوم خردادماه، در شعبه سوم دادسرای اوین به اتهامات «اجتماع و تبانی از طریق مدیریت کانال تلگرامی کمپین بازگشت شاهزاده» و «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

وی پس از مدتی توسط شعبه بیست‌وهشت دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «عضویت در گروه‌های مخالف نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سیزده سال و نُه ماه محکوم شده است.

سمانه نوروز مرادی، در نهایت توسط شعبه سی‌وشش دادگاه تجدیدنظر تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور ـ گروه بازگشت شاهزاده» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد.


 

خالد پیرزاده از قهرمانان پرورش اندام ایران و زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، سیزدهم بهمن‌ماه، پس از انجام آنژیوگرافی قلب با وجود ناگواری نهش جسمانی‌اش از بیمارستان طالقانی تهران به زندان اوین بازگردانده شد.

این زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه بیست‌ونهم دی‌ماه، در پی ناگواری نهش جسمانی‌اش از زندان اوین به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده است.



خالد پیرزاده، شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اهواز بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

وی دی‌ماه سال جاری، توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شد.

خالد پیرزاده، پیش‌تر نیز خردادماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، در حین شعارنویسی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از مدتی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی در نهایت بیست‌ودوم بهمن‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) پس از ماه‌ها اعتصاب غذا با کاهش شدید وزن و وضعیت جسمانی وخیم از زندان شیبان اهواز آزاد شد.


 

آزاد پیکری‌فر، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین، با وجود ناگواری نهش جسمانی‌اش از رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است‌.



به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده پیکری‌فر: «آزاد کماکان از تپش قلب و تنگی نفس رنج می‌برد و به تازگی دچار عفونت ریه شده است. با این حال او همچنان از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است.»

آزاد پیکری‌فر، بیست‌ودوم آبان سال جاری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت، و به زندان اوین منتقل شد.

این کنشگر پادشاهی‌خواه، پس از مدتی توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع وتبانی» و «تبلیغ علیه نظام »به شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید محکوم شده است.


 

امیر ولایتی (شاه ولایتی)، از آسیب‌دیدگان چشمی خیزش ملی ایران، برغم ناگواری نهش جسمانی‌اش، کماکان بطور بلاتکلیف در زندان اوین محبوس است.



امیر ولایتی، سوم بهمن‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای انقلاب اوین بازداشت شد. وی پس از تفهیم اتهام به زندان اوین منتقل شده است.

امیر ولایتی، بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۱ خورشیدی) نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد. این آزاده‌رزم در نهایت بیست‌وششم تیرماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۱ خورشیدی)، با قرار وثیقه یک میلیارد و صدوپنجاه میلیون تومانی از زندان اوین بطور موقت آزاد شد.

امیر ولایتی، دوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی در محله‌ی نارمک تهران، مورد اصابت گلوله‌ی ساچمه‌ای نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت. وی بر اثر شدت جراحات وارده بینایی چشم چپ خود را از دست داده است.


 

حکم حبس و تبعید خسرو علیکردی، وکیل مدافع فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه و خانواده جاویدنام ابوالفضل آدینه‌زاده، هفدهم بهمن‌ماه با دریافت ابلاغیه‌ای به شعبه نهصدویک بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد احضار شد.



اتهام مطرح شده علیه این وکیل دادگستری، «فعالیت تبلیغی به نفع گروه‌های مخالف نظام» عنوان شده است.

وی هفتم آذرماه سال جاری، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروه‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی» به یک سال حبس، دو سال تبعید به شهرستان نهبندان، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال محرومیت از اشتغال در حرفه وکالت و دو سال منع حضور در فضای مجازی محکوم شده بود. حکم صادر شده طی روزهای اخیر توسط شعبه سی‌وپنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.

خسرو علیکردی، توسط شعبه چهارم دادگاه انتظامی کانون وکلای دادگستری استان خراسان رضوی نیز به دو سال محرومیت از اشتغال در حرفه وکالت محروم شده است.

این وکیل دادگستری پیش‌تر در پرونده دیگری نیز به اتهامات «نشر اکاذیب از طریق سامانه‌های رایانه‌ای» و «عدم حفظ اسرار» توسط شعبه صد و سی‌ویک دادگاه کیفری دو مشهد، به پرداخت بیست‌ویک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

خسرو علیکردی، دهم مردادماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه نهصدویک بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد بازداشت، و به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شد. وی در نهایت چهاردهم مردادماه با قرار وثیقه آزاد شد.


 

دهم بهمن‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، سپهر شیرانی، هجده ساله، دانشجوی ترم اول دانشگاه سیستان و بلوچستان، اهل فنوج و ساکن زاهدان به دلیل فعالیت در فضای مجازی توسط نیروهای اطلاعات سپاه در زاهدان بازداشت شد‌.



نیروهای امنیتی به خانواده شیرانی پس از چند روز بی‌خبری از فرزندشان اعلام کرده بودند که سپهر در بازداشت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بسر می‌برد و به زودی آزاد خواهد شد.

سحرگاه دوازدهم بهمن‌ماه، پیکر بی‌جان ‎سپهر شیرانی، پس از دو روز بازداشت و شکنجه، در پشت‌بام خانه‌شان در حالی پیدا شد که به سرش گلوله شلیک شده بود.

بنابر گزارش نزدیکان شیرانی، پدر و مادر سپهر شیرانی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به جان خواهر بزرگتر و برادر کوچکتر سپهر، مورد تهدید قرار گرفته‌اند که اطلاعاتی در ارتباط با جان‌باختن فرزندشان در اختیار رسانه‌ها قرار ندهند.

بنابر گزارش منابع محلی، علاوه بر اصابت گلوله به ناحیه سر، دست، سر و جمجمه سپهر شیرانی را شکسته و چشمانش را کور کرده بودند.


 

شهدخت خانجانی، شهروند بهائی ساکن سمنان، هفتم بهمن‌ماه، توسط شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر این استان به اتهامات «تشکیل گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یازده سال زندان، دو سال ممنوعیت عضویت و فعالیت در گروه‌ها، احزاب و دسته‌جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و به دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.



وی پیش‌تر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان سمنان به اتهامات «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شانزده سال حبس تعزیری، هفده سال محرومیت‌ از حقوق اجتماعی و پرداخت پنجاه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

شهدخت خانجانی، مادر دو فرزند، دوشنبه، هشتم خردادماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت، و پس از مدتی با قرار تامین کیفری آزاد شد.


 

ماشالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی، با گذشت پنج ماه و نیم از زمان بازداشت، کماکان بطور بلاتکلیف در بند پانزده ندامتگاه مرکزی کرج محبوس است. تا کنون با آزادی موقت این پدر دادخواه موافقت به عمل نیامده است.



ماشالله کرمی، سی‌ویکم مردادماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت، و پس از مدتی به بند پانزده زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد.

پس مدتی کیفرخواست این پدر دادخواه، با اتهامات «عضویت در دسته‌جات و جمعیت به قصد اقدام علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام»، «اهانت به مقدسات»، «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری»، از سوی دادسرای انقلاب کرج صادر گردید.

جاویدنام محمدمهدی کرمی، در جریان خیزش ملی ایران، پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی بازداشت، و در سحرگاه هفدهم دی‌ماه سال گذشته با حکم اعدام، توسط جمهوری اسلامی به قتل رسید.


 

Comments


bottom of page