top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی از نادیده انگاشتن حقوق و آزادی‌های شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران

شنبه ۲۲دی، ۲۵۸۳ شاهنشاهی


 

آگرین صدیقی، کنشگر پادشاهی‌خواه، دوران محکومیت خود را در زندان وکیل آباد مشهد سپری می‌کند. خانم صدیقی پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به شش ماه حبس محکوم شده است.

خانم صدیقی در تاریخ ۲۷ تیرماه سال جاری پس از حضور در شعبه ۲۱ اجرای احکام دادسرای مشهد بازداشت و به بند زنان زندان وکیل آباد منتقل شد. او پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام «اقدام تبلیغی در فضای مجازی در جهت تایید و تقویت رژیم صهیونیستی» به شش ماه حبس محکوم شده بود.


 

وحیده ایمان‌زاده،‌ همسر یاشار تبریزی، فعال سیاسی پادشاهی‌خواه، با انتشار متنی از تعیین روز ۲۲ دی‌‌ماه برای برگزاری دادگاه همسرش خبر داد و خواستار برگزاری علنی دادگاه او شد.

 همسر یاشار تبریزی نوشت: «مردم شریف ایران، با توجه به اظهارات صریحِ رئیس دستگاه قضای جمهوری اسلامی مبنی بر برگزاری علنی دادگاه‌ها، حال الوعده وفا، شنبه ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ با اعلام قبلی دادگاه آقای یاشار تبریزی (اکبر قلی‌زاده) در دادگاه انقلاب تبریز برگزار می‌شود». 

وحیده ایمان‌زاده،‌ همسر یاشار تبریزی، فعال سیاسی مشروطه‌خواه، ادامه داد، «با حمایت همه آزادی‌خواهان ایران این مطالبه را پیگیری خواهیم کرد تا دادگاه رسیدگی به اتهامات سیاسی همه فرزندانِ آگاه و آزاده وطن بصورت علنی و با حضور مردم و رسانه‌ها تشکیل گردد».

همسر یاشار تبریزی افزود: «جمهوری اسلامی اگر بر وعده خود صادق است اجازه دهد دفاعیات متهمین سیاسی بی‌کم و کاست دیده و شنیده و منتشر شود».


 

درخواست اعاده دادرسی پرونده ماشالله کرمی، پدر جاویدنام محمدمهدی کرمی که در ندامتگاه مرکزی کرج محبوس است، توسط دیوان عالی کشور رد شد.


علی شریف زاده اردکانی، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در این خصوص اعلام کرد: «متاسفانه دیوان عالی کشور اعاده دادرسی ماشالله کرمی را نپذیرفت. مجددا اعاده دادرسی را با استدلال جدید تنظیم و به دیوان عالی کشور ارسال خواهم کرد».

پیشتر درخواست اعاده دادرسی پرونده آقای کرمی به دیوان عالی کشور ارسال شده بود.

وی پدر محمد مهدی (کومار) کرمی، معترض اعدام شده، در تاریخ سی‌ویکم مردادماه ۱۴۰۲ خورشیدی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران امنیتی در زمان بازداشت این شهروند، تمام وسایل الکترونیکی را ضبط و کارت‌ های بانکی خانواده وی را نیز مسدود کردند.


آقای کرمی در تاریخ ششم آبان‌ماه همان سال، از بازداشتگاه اداره اطلاعات به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شد. وی نهایتا پس از سه ماه بازداشت در قرنطینه به بند ۱۵ این ندامتگاه منتقل شد.


ماشالله کرمی در ۳۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط دادگاه انقلاب کرج بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده بود.


این حکم نهایتا در اواخر شهریورماه، توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز از بابت اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه حبس و در خصوص اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس کاهش یافت.


ماشالله کرمی در مرداد امسال در بخشی دیگر از پرونده خود توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان نظرآباد از بابت اتهام «پولشویی و تحصیل مال نامشروع» به هشت سال و ده ماه حبس، یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی و مصادره اموال محکوم شده است.


 

حکم سه سال حبس کوروش جلیل، کنشگر سیاسی پادشاهی‌خواه، پس از پذیرش درخواست واخواهی و محاکمه مجدد در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان بویراحمد تایید شد.



این حکم که به اتهام‌های «اهانت به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی»، «تجمع غیرقانونی»، «اهانت به مقدسات اسلام»، «اهانت به مقام رهبری» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» صادر شده بود، به مدت یک سال به تعلیق درآمده است.


کوروش جلیل پیش‌تر به اتهام‌های مشابه توسط شعبه ۱۰۸ دادگاه کیفری دو بویراحمد به پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود. او در تاریخ ۴ خردادماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در یاسوج بازداشت شد و پس از چند روز از بازداشتگاه به زندان این شهر منتقل گردید.


 

مخالفت با آزادی مشروط لاله ساعتی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین

درخواست آزادی مشروط لاله ساعتی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، با مخالفت مواجه شده است. وی از اواخر تیرماه سال جاری در چندین نوبت از بند عمومی به بند ۲۰۹ اوین، متعلق به وزارت اطلاعات، منتقل و تحت بازجویی قرار گرفته است. او به تازگی با این انتقال‌های پی‌درپی مخالفت کرده و اعلام کرده که دیگر حاضر به شرکت در جلسات بازجویی نیست. ضابط پرونده نیز با استناد به آنچه «عدم همکاری با وزارت اطلاعات» عنوان شده، درخواست آزادی مشروط او را رد کرده است.


لاله ساعتی، متولد ۱۳۵۷، پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ خورشیدی به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی طی دوران بازداشت، بارها به بازداشتگاه بند ۲۰۹ منتقل شده و تحت بازجویی قرار گرفته است.


در فروردین‌ماه سال جاری، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، او را به دو سال حبس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. با وجود وضعیت جسمانی نامساعد، او در اردیبهشت‌ماه نیز از خدمات پزشکی مناسب محروم مانده است.


 

بیش از ۲۰ روز از درخواست علی شریف‌زاده اردکانی، وکیل عباس واحدیان شاهرودی، یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ و زندانی سیاسی، برای اعزام موکلش به مرخصی پزشکی می‌گذرد، اما تاکنون این درخواست بی‌پاسخ مانده است. خانواده آقای واحدیان نسبت به وضعیت سلامت او ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گفته آقای شریف‌زاده، وی پیش‌تر از معاونت دادستانی خواسته بود با توجه به تشخیص پزشکی قانونی مبنی بر ضرورت دوری موکلش از محیط‌های آلوده و پراسترس به دلیل ابتلا به بیماری شدید پوستی (پسوریازیس) و مشکلات تنفسی، با مرخصی و تعویق اجرای حکم موافقت شود.


این وکیل دادگستری همچنین اشاره کرده بود که در آخرین ملاقاتش با آقای واحدیان در زندان مشهد، علائم بیماری به‌وضوح در وی قابل مشاهده بوده است.


 

Comments


bottom of page