top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نقض حقوق بشر در ایران

یکشنبه ۱۳ اسفند، ۲۵۸۲ شاهنشاهی


 

مسعود شکاری، پدر جاویدنام محسن شکاری، هشتم اسفندماه، در شهر تهران توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به مکان نامعلومی منتقل شده است.



به نقل از یک منبع آگاه: شش نفر از نیروهای لباس شخصی اداره اطلاعات این پدر دادخواه را در مقابل منزل خانوادگی‌اش بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت کرده‌اند.

تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه این پدر دادخواه اطلاعی در دست نیست.

جاویدنام محسن شکاری، سوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران در ستارخان تهران بازداشت، و دهم آبان‌‌ماه همان سال توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان و ایجاد رعب و وحشت و سلب آزادی و امنیت مردم»، «جرح عمدی با سلاح سرد به مامور بسیج حین انجام وظیفه» و «مسدود کردن خیابان ستارخان تهران و اخلال در نظم و امنیت جامعه» به اعدام محکوم شد.

این آزاده‌رزم در نهایت سحرگاه هفدهم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) توسط جمهوری اسلامی به دار آویخته شد.


 

منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری و زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان چوبیندر قزوین، با وجود ناگواری نهش جسمانی‌اش از حق درمان محروم مانده است.



به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده بختیاری: «آقای بختیاری که از بیماری پروستات و انسداد ادرار رنج می‌برد، دچار دندان درد و عفونت دندان نیز شده است. اخیرا به دلیل انسداد ادرار از حال رفته و به زمین افتاده بود که پس از انتقال به بهداری زندان، تنها چند دارو برای او تجویز شده است. این درحالی است که وی نیاز به عمل جراحی دارد و کماکان از اعزام به مراکز درمانی تخصصی محروم مانده است.

علیرغم هوای سرد، چند روز است که سیستم گرمایشی زندان خراب شده و تا کنون هیچ اقدامی برای تعمیر آن صورت نگرفته است.»

منوچهر بختیاری، نُهم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت و به سه سال و شش ماه حبس تعزیری، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

این پدر دادخواه در پرونده‌‌ی دیگری که در زندان، قوه‌قضائیه علیه‌اش گشوده است، نیز توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، به ریاست سید موسی آصف‌ الحسینی به هجده سال حبس و هفتاد‌وچهار ضربه شلاق محکوم شد.

اتهامات مطرح شده علیه وی در این پرونده جدید، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور»، «تشکیل و اداره گروه در بستر فضای مجازی با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «نشر اکاذیب»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی و همکاری با گروه‌های مخالف نظام» عنوان شده است.

منوچهر بختیاری، دهم آبان‌ماه سال جاری، در پرونده‌ای جدید به اتهام «توهین به رهبری» توسط شعبه اول دادگاه انقلاب قزوین به شش ماه حبس محکوم شده بود. حکم صادر شده در نهایت توسط شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان قزوین عینا تایید شد.


 

علی شریف‌زاده اردکانی، وکیل دادگستری از محکومیت دو تن از پزشکان بهداری زندان تهران بزرگ در پرونده قتل حکومتی جاویدنام ساسان نیک‌نفس خبر داد.


ساسان نیک نفس

وی ضمن بیان این خبر، اعلام کرد که این دو پزشک به اتهام قتل غیرعمد تنها به پرداخت دیه محکوم شده‌اند.

جاویدنام ساسان نیک‌نفس، کنشگر پادشاهی‌خواه در سال ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به اتهام «حمایت از نظام پادشاهی از طریق فعالیت در رسانه‌های اجتماعی، پخش تراکت، شعار‌نویسی و اسکناس‌نویسی» به هشت سال حبس محکوم شد.

این آزاده‌رزم هفدهم خردادماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، در بهداری زندان تهران بزرگ جان خود را از دست داد.


 


امیر ولایتی (شاه ولایتی)، از آسیب‌دیدگان چشمی خیزش ملی ایران، با گذشت بیش یک ماه از زمان بازداشت، و برغم نیاز به درمان چشم آسیب‌دیده‌اش، کماکان بطور بلاتکلیف در زندان اوین محبوس است.

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده شاه ولایتی: «اخیرا پرونده آقای شاه ولایتی پس از صدور کیفرخواست به شعبه بیست‌وششم دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است.»



امیر ولایتی، سوم بهمن‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای انقلاب اوین بازداشت شد. وی پس از تفهیم اتهام به زندان اوین منتقل شده است.

امیر ولایتی، بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۱ خورشیدی) نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد. این آزاده‌رزم در نهایت بیست‌وششم تیرماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۱ خورشیدی)، با قرار وثیقه یک میلیارد و صدوپنجاه میلیون تومانی از زندان اوین بطور موقت آزاد شد.

امیر ولایتی، دوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی در محله‌ی نارمک تهران، مورد اصابت گلوله‌ی ساچمه‌ای نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت. وی بر اثر شدت جراحات وارده بینایی چشم چپ خود را از دست داده است.


 

سجاد ایمان‌نژاد از بازداشت‌شدگان خیزش ملی ایران، برغم نیاز شدید به جراحی دیسک کمر، در زندان اوین از حق درمان محروم مانده است.



به نقل از یک منبع آگاه: «مسئولان زندان با دادن مرخصی درمانی به آقای ایمان‌نژاد برای انجام عمل جراحی دیسک کمر موافقت کرده‌اند. آنها اعلام کرده‌اند که وی باید به پزشکی قانونی مراجعه کند، اما با بهانه تراشی مانع از انجام این امر شده‌اند. نامه‌نگاری‌ها نیز وقت‌گیر هستند و مسئولان پرونده از این مسئله باخبرند، اما تا به این لحظه اقدام مؤثری برای تسریع در روند اعطای مرخصی درمانی انجام نشده است. برای سجاد، تحمل دوران زندان با توجه به وضعیت جسمانی‌اش روز به روز سخت‌تر می‌شود.»

سجاد ایمان‌نژاد، بیست‌ودو ساله، اهل اردبیل و ساکن تهران، شانزدهم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی پس از مدتی به زندان اوین انتقال داده شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه بیست‌وهشتم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه» به ده سال حبس در تبعید به شهرستان ایرانشهر و به اتهام «ایراد ضرب و جرح عمدی با سلاح سرد» به یک سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و پرداخت بیش از دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان دیه به هفت شاکی (مامورین انتظامی-امنیتی) محکوم شد.


 


ایمان گلزار، نوکیش مسیحی هجدهم بهمن‌ماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان دزفول آزاد شد.



ایمان گلزار، بیست‌وششم دی‌ماه سال جاری، توسط نیروهای اداره اطلاعات جمهوری اسلامی بدون ارائه حکم قضایی در دزفول بازداشت شد‌ه بود.

تا کنون از اتهامات مطرح شده علیه این نوکیش مسیحی اطلاعی در دست نیست‌.


 

درخواست تحمل محکومیت با پابند الکترونیکی حسین حسین‌پور، آزاده‌رزمی که در جریان خیزش ملی ایران، بینایی یک چشم‌اش را از دست داده، توسط دادگاه رد شد.



این کنشگر پادشاهی‌خواه، با وجود عفونت چشم آسیب‌دیده‌اش و ناگواری نهش جسمانی‌اش د زندان شماره دو شیراز از حق درمان و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.

حسین حسین‌پور، پانزدهم شهریورماه، در جاده‌‌ی منتهی به شهرستان گچساران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل گردید.

وی در نهایت توسط دادگاه انقلاب نورآباد به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق نوشتن مطالبی در فضای مجازی و شبکه اجتماعی ایکس به یک سال زندان محکوم شد.


 

روحا ایمانی و فیروزه سلطان محمدی، شهروندان بهائی ساکن کرمان، دوم اسفندماه سال جاری، در دادسرای این شهر مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.



به نقل از یک شهروند بهائی ساکن کرمان: «این دو شهروند بهائی پیشتر به دادسرای کرمان احضار شده بودند. آنان پس از حضور در این مرجع قضایی توسط شعبه پنجم در خصوص تبلیغ بهائیت و اقدامات آموزشی خلاف شرع اسلام مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند. تا کنون از اتهامات مطرح شده علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.»

روحا ایمانی و فیروزه سلطان محمدی، سیزدهم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی) نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و اواخر همان ماه با قرار وثیقه آزاد شده بودند.


 

بهروز فرزندی، شهروند بهائی، هفتم اسفندماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی) از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.

به نقل از یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی: آزادی آقای فرزندی پس از پذیرش درخواست آزادی مشروط او از زندان عادل‌آباد شیراز صورت گرفته است.



بهروز فرزندی، هفدهم فروردین‌ماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و اردیبهشت‌ماه همان سال پس از پایان مراحل بازجویی با تودیع وثیقه، آزاد شد.

این شهروند بهائی در نهایت آبان‌ماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی) توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «عضویت در گروه های معاند نظام» به سی و نه ماه و دو روز حبس تعزیری محکوم گردید.

وی از تاریخ شانزدهم اسفندماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، جهت تحمل دوران محکومیت بازداشت، و به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شده بود.


 

Comments


bottom of page